Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

La persecució política contra Catalunya segueix després del 26J

|

- Publicitat -

Si no passa res, Artur Mas, Joana Ortega i Irene Rigau seuran al banc dels acusats per haver convocat el 9N. És el que conclou el TSJC que ha desestimat les peticions d'arxivament del cas dels tres polítics, i creu que hi ha prou indicis que van cometre els delictes de desobediència i prevaricació administrativa. Francesc Homs, al ser aforat, queda en mans del Tribunal Suprem.
 

El judici és polític. L’Estat opta per la via penal per acusar un expresident de la Generalitat i exposar-lo a una inhabilitació que podria anar dels 7 als 10 anys, un destí que compartirien Ortega i Rigau. No és el primer govern de la Generalitat que pateix aquesta vexació per part d’un Estat corrupte i fraudulent. De fet, Artur Mas va haver d’anar a declarar precisament el dia de l’aniversari de l’afusellament del president Companys.
 

Publicitat

La notícia s’ha produït casualment dos dies després d’unes eleccions generals en les quals els espanyols han decidit premiar totes aquestes pràctiques del govern espanyol augmentant la representació del PP. La resposta de la Generalitat, a través de Neus Munté, ha estat clara: “Hi ha intencionalitat política, les clavegueres de l'Estat volien impedir les urnes”.
 

I tot això, mentre segueixen sortint filtracions que acusen molt directament el ministre de l’Interior, que ara s’excusa dient que les proves (les gravacions) són nul·les, i que Catalunya convoca referèndums il·legals: “Es parla de les clavegueres de l'Estat en lloc de fer-ho sobre qui promou referèndums il·legals”Convergència presentarà una querella, però l’Estat espanyol, que ja fa temps que ha deixat de ser imparcial, si és que mai ho ha estat, serà un mur.
 

I pel que fa a Daniel de Alfonso, el govern encara examina quina és la millor manera de destituir-lo. La inversemblança ha arribat aquest matí a tal punt que hem vist com mentre a Catalunya el PSC reconeixia l’error del seu nomenament (CiU va acceptar la petició de PSC i PP per nomenar-lo el 2011), i ha anunciat una querella per injúries i calúmnies, el mateix partit a Espanya, el PSOE, ha rebutjat conjuntament amb PP i Ciudadanos que Fernández Díaz comparegui al Congrés per donar explicacions. La vergonya i el ridícul internacional que està propiciant aquest Estat espanyol sembla no haver tocat sostre encara.
 

I en vistes de tot això, des d'ICV i CSQEP encara tenen la barra de seguir enganyant la ciutadania, convidant-la a confluir amb ells per un referèndum pactat amb l'Estat, una situació que no es produirà mai, i ho saben. Els hauria de fer vergonya seguir insistint amb això després de veure com l'Estat és a punt de jutjar els màxims responsables de l'anterior govern de la Generalitat. “No hi haurà mai independència unilateral” deia Marta Ribas avui. Mentre els quadres dirigents segueixen encegats amb la utopia de l'Espanya reformable quan aquesta és més visceral contra nosaltres, regidors ecosocialistes d'alguns ajuntaments han anunciat via xarxes que, després de tot el que s'ha vist, ara és l'hora d'encetar la via de la independència. Malgrat haver guanyat les eleccions a Catalunya (si s'obvia la suma ERC+CDC), el Podemos català i, més ICV, han perdut la legitimitat per exigir res. La gent no és tan ximple com alguns es pensen, i tot té un límit.
 

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut