Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

L’Home X de l’Operació Catalunya

|

- Publicitat -

Aquest final de setmana és absolutament espectacular. Avui ha aparegut en escena el que faltava a la festa: el Pequeño Nicolás, aquell xaval que ara té 22 anys i que es va fer famós perquè apareixia a les fotografies amb els càrrecs més alts de l’Estat i després deia que era una espècie d’espia que ningú es va creure. Aquest matí ha declarat a RAC1 que era una de les baules de l’Operació Catalunya’.

I què és l’Operació Catalunya’? Fa un parell de dies vàrem saber per boca del comissari Villarejo que hi ha una operació contra Catalunya (que pren aquest mateix nom, ‘Operació Catalunya’), per tal de mirar de frenar l’independentisme. L’Estat contra el procés, contra la democràcia. Entretinguts com estàvem amb els DUIs i els RUIs, o les escoltes de Fernández Díaz, la punta de l’Iceberg va deixant entreveure tot el gel que s’amaga a sota.
 

Publicitat

Avui ha aparegut un informe que ningú no sap a qui anava destinat, procedent del Ministeri d’Afers Exteriors amb un anàlisi del que fa la Conselleria d’Afers Exteriors que dirigeix Raül Romeva, i mostra tot un seguit de preocupacions perquè creu que la conselleria s’extralimita en les seves funcions constitucionals i fa propaganda del procés, mentre malparla del govern espanyol. I, a més, Romeva es dedica a vendre’s com a “Minister”, que no és altra cosa que la traducció de Conseller, però que ells entenen que tradueix “ministre”.
 

La cosa no acaba aquí. El Tribunal Constitucional ha tombat la intenció de la Generalitat de crear les estructures d’Estat, perquè tot està en fase embrionària-desenvolupament. Ahir Puigdemont i Junqueras deien en una entrevista conjunta a El Punt Avui Televisió que això no afectaria a la tasca de govern, i que es seguirà treballant en els fonaments i l’arquitectura del nou Estat. Ja veuen que el setge de l’Estat és per terra, mar, aire i TC. Allò que apareix per televisió només és una petita part del que està passant i el que s’està fent per aturar un procés que fa por de veritat a la Meseta.
 

I si això no els sembla prou esperpèntic per haver provocat una reacció irada de tots els diaris (a Madrid cap parla de l’Operació Catalunya) i un desencadenament de dimissions i la caiguda del govern en funcions (res de tot això s’ha produït), tornem al Pequeño Nicolás. El jove ha dit que mantenia reunions regulars amb el CNI, Soraya Sáenz, alts dirigents… i es va reunir amb Oriol Pujol per veure si a canvi de protecció per a la família Pujol podia trobar algo a ERC. Pujol hi hauria jugat, i el resultat van ser les acusacions al germà de Junqueras que coneixem a través de les conspiracions entre Fernández Díaz i de Alfonso (quin càncer, els Pujol!). Segons Nicolás, l’objectiu de l’encàrrec rebut per l’Estat era carregar-se Esquerra Republicana, el partit al que realment tenien i tenen por pel seu paper de catalitzador de la independència. Se’n sortiran?
 

L’altre dia el rei d’Espanya interpel·lava els catalans cridant a la convivència. Tothom es quedava estupefacte perquè aquí no hi ha problemes d’aquest tipus. Ahir, el rei va discriminar els independentistes catalans i bascos de la trobada amb Barack Obama. Aquest és l’exemple de convivència que ell dóna? La Casa Reial, a més, amb aquesta petita rebequeria ha mostrat les seves pors i les seves debilitats. El procés avança i contra més determinació hi posem, menys opcions de derrotar-nos tindran, per guerra bruta que facin.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut