Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

No estem tant lluny de Turquia

|

- Publicitat -

Salvant les distàncies amb la violència explícita que es viu a l’actualitat a Turquia, les clavegueres del que va ser fa molts anys l’Imperi Otomà i avui és un règim liderat per Erdogan, no s’allunya massa del que és l’Estat espanyol. Avesats a la comoditat del món occidental on ens dóna la impressió, o la pròpia societat ens empeny a creure que som els reis de la democràcia, ens mirem per sobre l’espatlla els conflictes democràtics que hi ha la resta del món com per exemple a Sud-amèrica, o el que comentàvem de Turquia, on l’Estat reprimeix el poble kurd contínuament, i Daesh hi fica cullerada.
 

No cal sortir de l’Estat espanyol per certificar com hem fet avui de manera fefaent que el govern espanyol també tira de guerra bruta, de clavegueres, per mirar de fer imposar la seva autoritat contra el poble català, que és el que s’ha alçat en revolta. I no ens fan la guerra, perquè la hipocresia de la Unió Europea encara els protegeix.
 

Publicitat

­I és que El Periódico ha publicat avui un informe policial confidencial on queda demostrat que sota la batuta de Jorge Fernández Díaz, el famós comissari de la policia José Manuel Villarejo tenia una missió durant els últims anys: “El proceso independentista”. Literalment. La filtració, provocada per una guerra entre comissaris –que deixen al descobert la seva particular vergonya-, és la confirmació de la putrefacció del sistema i la nul·la separació de poders per aconseguir tombar rivals polítics, o com a mínim, el rival més important del govern popular: l’independentisme. Com ha dit Oriol Junqueras en una entrevista avui mateix: “Què podem dir? Que ens repugna, que ens fot fàstic, que és de vergonya aliena, que com més lluny millor”. No hase falta que dises nada más, que deia aquell.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut