Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La militància esborra Convergència

|

- Publicitat -

Com era d’esperar, la candidatura de Marta Pascal i de David Bonvehí es va imposar a les primàries per a esdevenir coordinadora general i coordinador d’organització del Partit Demòcrata Català. Ho van fer amb un 87% dels vots tot desplaçant de manera abassegadora la candidatura de Reagrupament, que, ara sí, s’hauria d’acabar de diluir en el nou partit, tal i com ha fet Convergència. La votació, que ja estava tècnicament guanyada perquè era de consens, dota d’una direcció executiva la nova formació, després que es votés el tàndem presidencial Mas-Munté amb el 95% dels suports. Els estatuts del nou partit han estat avalats encara per més gent, el 97% i, per tant, això ha estat una espècie de bassa d’oli en el bateig de la formació.
 

El punt calent de les votacions que es van cloure ahir dissabte al migdia era el duel entre Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat, i Santi Vila (que havia rebut el suport indirecte de Carles Puigdemont), conseller de la Generalitat. El discurs tebi de Vila amb l’independentisme i el famós RUI, han sonat més a Convergència que a PDC, i Conesa –en clara sintonia amb el RUI- s’ha acabat imposant amb un 49,44% dels vots, front el 42% de Vila. Vila no ha volgut esperar a la segona volta i s’ha retirat de la cursa electoral. El conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha patit una derrota dolça agredolça, fa uns dies ja va deixar anar que li agradaria ser el proper candidat a l’alcaldia de Barcelona, pel que segurament ara es podrà centrar a preparar-ho.
 

Publicitat

La nova direcció, renovada, malgrat aquesta espècie de presidència honorífica d’Artur Mas, ja ha marcat distàncies amb la filosofia convergentista de Francesc Homs. De fet, al PDC no es va veure amb bons ulls que l’ex mà dreta de Mas actués amb una opacitat que tenyia de boira l’estrena del Partit Demòcrata Català. Marta Pascal, també s’ha obert al RUI, i una alenada d’aire fresc ha començat a penetrar pels habitacles de l’antiga seu convergent. En resum, una bona operació necessària per al partit, com per al procés.
 

L’Assemblea Nacional Catalana segueix escalfant motors pel que serà la Diada descentralitzada. L’independentisme, després del 26J i la constatació de l’estancament del marc polític espanyol, s’ha tornat a posar les piles i això es palpa en l’ambient. A l’Espanya mesetària estan coent les fotografies de la performance de l’ANC a les places de Vic i Olot que s’han omplert de creus (recordant les tombes del desembarcament de Normandia), amb la mateixa inscripció: “Sistema Sanitari Català”. A més, l’entitat independentista ha repartit 100.000 opuscles en forma de sèrum, reproduint la famosa frase “les hemos destrozado el sistema sanitario”.
 

Amb això, resulta ben hilarant que Ciudadanos, que s’està cobrint de glòria a base d’incoherències en referència a la investidura de Mariano Rajoy, digui que si depèn d’ells, evitarà com sigui que ERC i el PDC tinguin representació a la Comissió d’Afers Secrets de l’Estat. I quina diferència hi ha entre ser i no ser-hi, si després es filtren les converses secretes del ministre Interior, que no fan més que corroborar el que tothom ja sabia?

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut