Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Què en pensaran, els catalans del futur del que va passar al Parlament aquest dimecres?

|

- Publicitat -

Imaginar el futur. És un exercici que genera una curiositat insaciable, des de temps immemorials. Tothom ha fet alguna vegada prediccions sobre què ens depararà el futur, o sobre com seran els humans del futur, què pensaran i com valoraran la nostra actuació com a societat de principis del segle XXI, així com nosaltres hem revisat una infinitat de vegades el comportament dels nostres ancestres.

Doncs a fer de vident va voler jugar Inés Arrimadas durant el transcendental Ple del Parlament de dimecres passat, en una pregunta al president prèvia a tot l’episodi de la controvertida votació.Carles Puigdemont també li va respondre continuant l’arriscat joc de predir el futur, i des del Dietari volem immortalitzar les dues prediccions transcrivint aquesta part de la sessió de control. Si algú topa amb aquest article d’aquí uns anys, podrà valorar qui es va equivocar de cap a peus, i qui es va avançar al seu temps de manera brillant.

Publicitat

Algun dels nostres lectors s’atreveix a predir qui dels dos tindrà raó? Acceptem apostes. Una pista: un discurs s’ajusta al segle XXI, mentre que l’altre es queda a meitat del segle XX.

Dimecres, 27 de juliol de 2016 – Parlament de Catalunya:

Arrimadas: Què li sembla a vostè que es puguin votar al Parlament les conclusions de la comissió de la independència?

Puigdemont: Si algun dia d’aquí molts anys llegíssim aquesta pregunta dirien: “Déu meu, quin escàndol, això és una marcianada? Que un Parlament pugui poder aprovar unes conclusions d’una comissió d’estudi no és cap anormalitat democràtica!

Arrimadas: Vostè sap el que crec que diran d’aquí molts anys? Com podia el president de la Generalitat dir que no es podia debatre sobre la independència si no paraven de parlar tot el dia sobre la independència, si no tenen un altre pla? Saps que es preguntaran d’aquí uns anys, els qui escoltin aquestes sessions parlamentàries? Com pot ser que hi hagi polítics en el segle XXI que es creuen per sobre de la justícia, que es creuen que poden escollir els tribunals que els jutgen, però com podia ser això?

Estic segura que això serà un malson que quan passin molts anys la gent s’escandalitzarà que un president de la Generalitat cregués que estava per sobre de les lleis i els tribunals de justícia […]. Aquestes conclusions diuen que en el segle XXI els polítics poden escollir els tribunals […]. Sap què està dient amb aquestes conclusions? Que els meus pares, que viuen a Andalusia, es convertiran en estrangers quan vinguin a Catalunya.

Puigdemont: Si la seva mare ve de visita aquí, el que es pot trobar és que els trens no acabin de funcionar si continuem formant part de l’Estat espanyol, perquè les catenàries d’aquí tenen un manteniment diferent de les d’altres llocs de l’Estat. L’escàndol amb què es trobaran els ciutadans quan llegeixin les hemeroteques o els diaris de sessions en aquest període és que en set mesos aquest govern ha comparegut 15 vegades i 2 plens específics, i a l’Estat espanyol zero vegades.

Que en aquest govern es prenen decisions amb tota transparència, però en el cas de l’Estat no només hi ha govern, sinó que continua de ministre algú que sí que ens hauria d’escandalitzar per haver intentat confondre clarament els poders barrejant i manipulant l’ús de la judicatura en benefici polític i perseguint a la gent que pensa diferent. Això és el que d’aquí uns anys la gent trobarà escandalós. 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut