Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

La llei que decantarà el nostre destí

|

- Publicitat -

El debat més important de tots està passant força desapercebut amb els ingredients del debat pressupostari o la mateixa Qüestió de Confiança que ja s’ha resolt. Avui Marta Rovira tornava a treure el tema de la llei de transitorietat jurídica, i això ja són paraules majors.
 

Aquesta llei serà la que teòricament equivaldrà a una Declaració Unilateral d’Independència, que la republicana ha explicat que contempla com a marc jurídic legal per fer el referèndum (que ja no seria unilateral), o una Constitució i la seva ratificació posterior. Aquest és el projecte del processisme per l’any vinent: acabar d’una vegada per totes amb el famós Procés, culminant el viatge cap a Ítaca amb èxit.
 

Publicitat

Com explicava ahir en Guifré, la tensió a l’Estat és creixent amb aquest tema. Si el govern català tira per aquí, en el termini d’un any passaran coses molt grosses, més que les que van passar el 9N. Avui el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, cridava a respondre de forma tranquil·la però històrica a una possible inhabilitació de Carme Forcadell. La presidenta del Parlament de Catalunya s’exposa a aquest càstig per part d’un TC que sempre ha seguit els dictats del govern espanyol.
 

Aquest és el mateix patró d’obediència que també segueix l'alt tribunal per distorsionar novament les eleccions a Euskadi. L'Estat va prometre una vegada als bascos que si acabaven amb ETA, es podria parlar de tot en democràcia. Mentida. Ahir el Constitucional inhabilitava definitivament Arnaldo Otegi per a presentar-se com a candidat a la lehendakaritza, a l’espera de la cerca d'empara d’EH Bildu a les corts internacionals. A l’Estat les coses encara funcionen a través de les trucades realitzades des dels despatxos al més alt nivell de la Moncloa -o del palau de govern del moment- per ordenar moure una fitxa del tauler d’escacs. Aquest diumenge 11, ens toca a nosaltres fer el següent moviment.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut