Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Encara que ho detestin, els pols oposats de l’independentisme, més units que mai

|

- Publicitat -

Ja ho dèiem ahir: Carme Forcadell ja està a mans de la Fiscalia perquè en faci el que la radical Consuelo Madrigal –qui dirigeix aquest òrgan que penja del ministeri de Justícia— en faci el que li sembli, amb el vist-i-plau del Tribunal Constitucional. Doncs bé, només unes hores més tard d’haver aconseguit el beneplàcit, el  ministeri fiscal ja està considerant formalitzar una querella per a Carme Forcadell… I ara pel mateix fet –la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent de juliol passat que, per cert, han quedat superades per la votació d’aquest dijous—, també estan rumiant acusar per desobediència els diputats Jordi Turull (Junts pel Sí) i Anna Gabriel (CUP).

El fet que els representants de la cambra catalana comencessin a ser assenyalats també per la justícia espanyola pot contribuir a decantar la balança encara més en la lluita pel relat a l’estranger. Amb tot, si es mira l’objectiu marcat per les dues formacions que aposten per completar aquesta legislatura amb una independència, aquesta ha de ser la conseqüència més optimista que es pot esperar de l’Estat espanyol: repressió judicial. S’hi ha d’estar disposat, sobretot perquè la justícia de Madrid és tan lenta que abans que prenguin una decisió dràstica, tot estarà a punt per la desconnexió.

Publicitat

De fet, l’eixamplament de la base independentista s’aconseguirà, entre d’altres, demostrant valentia, i ganes de complir amb el mandat que tan es pregona sense fer-se enrere. És clar, la majoria també es faria més gran si al final els ‘comuns’ aposten pel referèndum de debò –i no només amb discursos sobre votacions acordades, cosa que d’entrada ja saben que són impossibles— i reben la duresa de l’Estat. Com és que mai han estat al punt de mira de la justícia de l’establishment dominat pel PP? Perquè, en el fons, no han mogut un dit pel trencament del règim del 78 de veritat. Si no, ho haurien notat amb persecucions judicials.

El punt més important per aconseguir més adeptes al nou país és, però, la unitat. I, ironies de la vida, Artur Mas i Anna Gabriel podrien ser els símbols d’aquesta unitat somiada si la líder cupaire també rep els atacs de fiscalia i companyia. Els dos arxienemics de la tardor passada podrien acabar immersos en processos judicials equivalents i fent rodes de premsa o fins i tot actes conjunts amb tota la llarga llista d’imputats que potencialment es generarà dels propers passos del full de ruta català. I és que sí, encara que molts seguidors d’un i altra ho detestin, els dos pols més allunyats de l’independentisme han d’estar units si es vol arribar al final del camí. És l’única via. 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut