Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

El TC ja és irrellevant

|

- Publicitat -

En els últims mesos resulta difícil comptabilitzar i resseguir totes les accions judicials contra el procés i totes les institucions nacionals i locals catalanes. Recursos del govern espanyol, Fiscalia, acusacions particulars, jutjats diversos, notificacions amb tics d'amenaça a càrrecs públics, Tribunal Constitucional… Tota una maquinària potent al servei de la 'integridad nacional' que pretén fer desesperar i confondre els polítics de casa i el poble.

Ara bé, la decisió d'aquest dijous del TC sí que ha quedat clara: la icònica prohibició dels toros aprovada pel Parlament de Catalunya ha quedat anul·lada. Una feina conjunta dels poders legislatiu i executiu d'aprovar dues lleis (el 2012 i el 2015) per blindar els toros és l'argument ara del poder judicial per tombar el veto català a la tauromàquia. Coordinació perfecta.

Publicitat

Davant la mesura, tant el Govern com l'Ajuntament de Barcelona (Neus Munté i Ada Colau) han deixat clar que no hi haurà toros. Desobediència. A veure si és veritat, però no deixa de ser curiós que la líder de Barcelona en Comú no vulgui acatar, quan això hauria de ser un discurs únicament d'aquells qui ja no se senten dins d'Espanya i tenen com a objectiu immediat la independència. En qualsevol cas, és increïble veure el grau creixent d'irrellevància del que dicta el TC a Catalunya. Advertiment rere advertiment, però no aconsegueixen el que busquen: aturar el camí cap a la desconnexió.

Això sí, si el que volen és escalfar l'ambient, donar vitamines als independentistes i donar arguments als 'comuns' per deixar de creure en Espanya, ho estan aconseguint. Arran de la querella que aquest dimecres ha rebut Carme Forcadell per part de la Fiscalia davant del TSJC, aquest dijous al vespre hi ha hagut una concentració de suport a la presidenta del Parlament davant de la cambra catalana.

Centenars de persones hi han acudit, amb un únic però: la mitjana d'edat era força alta. Amb tot, l'ambient era molt enèrgic, amb crits tan originals com “ni un pas enrere”, “fora la justícia espanyola”, “el Constitucional és corrupte i criminal”, “la nostra sentència és la independència”, “fora feixistes dels tribunals” o bé “sense por, sense por”. És frapant veure el desafiament que planteja el poble amb les seves proclames, però això només són paraules. El curs polític amb més manifestacions sobiranistes de la història només acaba de començar.

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut