Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ara aniran a per nosaltres

|

- Publicitat -

Mariano Rajoy serà investit d’aquí a una setmana amb el triomf d’haver-se carregat pel camí Ciutadans i ara el PSOE. Els barons de la formació socialista li han fet la feina bruta, i ara li preparen la catifa vermella en una votació que ha passat a la història per ser la del trencament. El susanisme s’ha imposat al comitè federal d’aquest diumenge per 43 vots de marge: 139 abstencionistes per 96 ‘no’ a Rajoy (2 no han votat).
 

Un dels 96 partidaris del ‘No’ a investir el candidat del PP ha estat Miquel Iceta, que ha suplicat que, almenys, el comitè permetés a la sucursal catalana del partit votar diferent que la resta, per respecte al discurs i per poder intentar seguir fent de tap a l’independentisme. Iceta, que té experiència a l’hora de traçar estratègies, sap que la decisió del PSOE obre un nou carril a l’autopista de la independència: els arguments a favor de la ‘via federal’ o de la ‘reforma constitucional’ cada cop tenen menys representants. Com dèiem fa uns dies, el PSOE ha preferit fer un ‘Santiago y cierra España’ a les mínimes converses de Sánchez amb els grups independentistes.
 

Publicitat

La vergonya es consumava en aquesta trista jornada per l’esquerra de l’Estat, quan el degoteig de discursos de les cinquanta intervencions que s’han produït han anunciat el principi del naufragi. La mateixa Susana Díaz, una de les veus més esperades, no ha tingut el suficient valor ni de dir que votaria abstenció; simplement ha cridat a la “responsabilitat” als contraris de Rajoy. Les súpliques d’Iceta no han servit de res, car la decisió final del comitè federal inclou que tots els membres del grup parlamentari socialista al Congrés votin ‘abstenció’ sense excepcions. Ho faran seguint el trist procediment de vendre la moto del ‘No’ en la primera votació adduint el rebuig frontal a les polítiques del PP, i s’abstindran “per responsabilitat” en la segona. Aquest PSOE  mai podrà fer oposició. I Pedro Sánchez esperarà el seu moment, com ja ha anunciat immediatament després d'acabar  el comitè.
 

A l’Estat espanyol la gent cada vegada està més farta. A Catalunya, encara més, i fa més temps. Iceta està obligat ara a fer una cosa que no desitja: rebel·lar-se i fer que la direcció del PSC voti mantenir-se ferm en el ‘No’ a Rajoy, desobeir al seu propi grup parlamentari, i exposar-se a ser expulsats. Malgrat ser un partit que segueix retent obediència a un d’espanyol, i que Iceta es farta de repetir que ara els catalans veuran “resignats” com s’obre el camí de la independència, segur que és conscient que l’únic responsable de tot aquesta situació serà l’Estat espanyol. I nosaltres no podem desaprofitar més aquesta feblesa, perquè ara, quan es configuri el nou govern espanyol, el govern de la vergonya i la decadència, aniran a per nosaltres. Perquè tingui molt clar que aquest govern s’ha conformat per anar a destruir-nos.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut