Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Vergonya, sí, vergonya

|

- Publicitat -

Encara ressona el ‘no les da vergüenza’ de Gabriel Rufián al Congrés dels Diputats un dia després que el diputat republicà fes la intervenció més polèmica del debat d’investidura que va acabar en la ignomínia de reelegir Rajoy com a president d’Espanya. Multitud de dirigents del PSOE ‘susanistas’ i ‘sanchistas’ han mostrat símptomes d’indignació màxima en les últimes hores, cosa que els ha fet semblar encara un partit polític. És clar, fer la bola gran amb Rufián és una bona estratègia per desviar l’atenció a l’acte que 68 dels 83 diputats socialistes presents van fer –a banda dels 7 del PSC, 8 de diverses federacions del PSOE també van negar-se a abstenir-se—.

Però… Està justificada la irritació del partit de Susana Díaz? Si bé Rufián va ser molt contundent, i va fer servir paraules gruixudes, la base del seu discurs contenia alguna mentida? Quina era la mentida? Fer-los entendre que ja no són d’esquerres? Que fa dècades que fan servir la paraula ‘socialista’ com si fos simplement el nom del seu partit sense que el mot tingui un significat i una ideologia darrere?

Publicitat

Que han participat gairebé com el PP en la corrupció del sistema amb pràctiques com les portes giratòries? Que barren el pas a la democràcia tant al propi PSOE com a Catalunya? Que els dirigents del PSOE són uns traïdors, en tant que han traït les seves promeses electorals d’evitar donar la presidència a Rajoy? Que Susana Díaz és una cacic, en tant que hereu de les polítiques tradicionals socialistes de regar els andalusos de subvencions per assegurar vots? On és la mentida?

Amb tot, el discurs de Rufián va ser interromput en repetides ocasions per una sorollosa remor d’indignació dels representants socialistes, que fins i tot evitaven mirar-lo a la cara. Tot plegat va comportar que es perdés molt temps durant la intervenció i que el republicà no pogués acabar les paraules que havia preparat per falta de temps. Quan totes les formacions van intervenir, el portaveu socialista, Antonio Hernando, va demanar parlar per al·lusions i va mostrar el seu enuig. Resultat: ovació dempeus de la resta de diputats del PSOE… I també del PP. Espanya no es reformarà. Cal dir res més? 
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut