Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Deixem de llepar l’ham i anem per feina

|

- Publicitat -

Mentre Montse Venturós, els Mossos i les relacions entre JxSí i la CUP ens han entretingut aquests dies, el PSC ha celebrat un Congrés on han votat una ‘nova’ executiva i han ‘renovat’ l’acord programàtic. Núria Marín esdevé la nova número 2 d’Iceta, Àngel Ros segueix de president, Batet obté recompensa, Parlon seguirà per allà i es veu que hi ha hagut pinyes per ocupar la secretaria d’Organització. Tantes com que les negociacions no han acabat fins ben entrada la matinada. El resultat programàtic, el que ens interessa, no presenta cap novetat: es segueix defensant l’entelèquia federal, i s’admet que no hauria de ser tant greu reconèixer Catalunya com a Nació.

Qui tampoc es mou és Ada Colau. L’alcaldessa de Barcelona ha parlat sobre el naixement del nou partit que ha d’englobar totes les formacions del món dels ‘comuns’. De fet, fa un any que se’n parla d’això, però com els explicava en Guifré, aquesta setmana s’han posat mans a la feina amb una conferència en la que han establert un marc ideològic. No els ha costat gaire, perquè fent un copiar i enganxar del manual d’Iniciativa, ja n’hi ha hagut prou. Colau s’ha mostrat molesta amb ERC perquè no li aprova els pressupostos.

Publicitat

Els republicans haurien d’aprofitar l’avinentesa per intentar arrossegar el partit de Colau cap a postulats més rupturistes o, com a mínim, aconseguir que CSQEP s’abstingui en la confecció dels pressupostos de la Generalitat. Però segurament això no passarà i potser haurem de reviure, per tercer any consecutiu, una agonia negociadora, en aquest cas per l’aprovació dels pressupostos. I això, ja cansa. Malauradament, el món Comú té ara la clau de tot, perquè si CSQEP volgués fer la revolució de debò, amb el seu ajut parlamentari ja faria mesos que hauríem fet la declaració d’independència.

Catalunya, unida i sense picar més l’ham de les trampes que ens deparen les clavegueres de l’Estat,hauria d’estar pensant més en l’aprovació d’una DUI i la llei de transitorietat jurídica. Aquest és el marc necessari per celebrar un referèndum amb cara i ulls, tal com demana també Colau avui. A JxSí haurien d’espavilar a anar enllestint això, i la CUP no hauria de llepar l’ham espanyol d’atacar el govern català. Aprovem els pressupostos ja, i enfoquem d’una vegada per totes el més important, el pas següent: la desconnexió d’Espanya. Això no va de partits sinó d’un projecte de país, reservem-nos les destrals de guerra pel dia després de la constitució del nou Estat, aleshores i només aleshores segur que omplen el carro de seguidors.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut