Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Tornem a tenir la pilota a la nostra teulada: la xutarem?

|

- Publicitat -

Li ha costat 314 dies, però Mariano Rajoy ja té el que volia: un govern amb mínimes garanties. Tot i no tenir la majoria absoluta, la geometria variable li pot servir i si no, el PSOE li apuntalarà l’executiu. L’alternativa són unes noves eleccions amb el partit descomposat i unes perspectives electorals nefastes. El CIS publicat aquest dilluns ja marca una baixada de cinc punts i una pèrdua de la segona plaça en favor de Podemos. Tot, en una enquesta que es va fer després de la defenestració de Pedro Sánchez però abans que els socialistes s’abstinguessin en la investidura de Rajoy.

Així, l’Estat ja torna a tenir un executiu fort i possiblement més intel·ligent, sense les relliscades de Fernández Díaz i les pixades fora de test de Margallo. S’estan recomponent per afrontar la batalla final i, mentrestant, estan a l’alçada els independentistes? Les últimes accions judicials contra càrrecs electes catalans han fet desviar el focus, cosa que potser el Govern ha aprofitat per fer avançar la desconnexió. O bé com a mínim, per pactar els pressupostos de l’any vinent amb la CUP.

Publicitat

Sí, 7 de novembre i la política catalana encara està encallada en aquest punt. Algunes escaramusses mediàtiques entre el PDECat i els anticapitalistes han enrarit l’ambient, així com la detenció de Montse Venturós. Algunes informacions apunten que com a molt aviat, els números arribaran al Parlament a finals de novembre, cosa que portarà a l’aprovació definitiva el gener o febrer vinents. Sent optimistes. És l’última corba abans d’arribar a una autopista on no hi ha d’haver cap obstacle més fins a l’explosiu estiu vinent.El de la llibertat.Ens quedarem, com sempre, a les portes?

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut