Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Més munició per a combatre el ‘desafío’

|

- Publicitat -

Ja ho dèiem fa uns dies: sí, Espanya ha estat 300 dies sense govern, però ara s'ha armat. No ens podem confiar en què no serà un govern estable o que serà dèbil, perquè en matèria d''unidad de España' serà robust com una roca. Rufián ho afirmava al Congrés fa uns dies: ara no tenim un bipartidisme, sinó un gran partit encara més hegemònic format per PP, PSOE i Ciudadanos. Així, no val a badar, ja que li ha costat, però Rajoy ja torna a estar en disposició de combatre l'independentisme com mai. Aquest divendres ha fet un altre pas per bastir l'equip que haurà de salvar l'Estat del desastre més gran des de 1898, ja que ha fet un canvi de cromos al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat.

José Manuel Maza substituirà la controvertida Consuelo Madrigal, que ha conduït les querelles a Mas, Rigau i Ortega (que aquest dijous estranyament es va postular com a futura alcaldessa de Barcelona) durant dos anys i ha afegit la de Carme Forcadell, entre d'altres. A més, en l'obertura del curs judicial d'enguany prometia mà dura contra l'independentisme. No podrà complir el seu somni, però qui dubta que José Manuel Maza no estarà a l'alçada i continuarà la feina feta per Madrigal?

Publicitat

És evident que el canvi no és per posar algú més transigent i rebaixar la judicialització del procés. Més que res, perquè això seria incoherent amb els últims discursos d'investidura de Rajoy, que no aportaven novetat. El fet que les relacions amb Catalunya passin a dependre de l'única vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, també és senyal de més aviat el contrari: més munició per a combatre el 'desafío'.

De moment, el que sabem de Maza és que és conservador, que va formar part d'una associació liberal de magistrats i que fins i tot quan era jutge havia muntat manifestacions contra un ministeri de Justícia socialista. Ah, i va ser l'únic magistrat del Tribunal Suprem que va fer un vot particular contra l'absolució de Baltasar Garzón per la investigació de crims del franquisme. Algun dubte?

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut