Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

La manifestació d’avui només ha estat el preludi

|

- Publicitat -

No hi ha dubtes: la manifestació d’avui del sobiranisme civil a Barcelona ha estat un èxit, amb unes 80.000 persones segons la Guàrdia Urbana i la imatge de l’Avinguda Maria Cristina i la plaça Espanya plenes a vessar. La unitat s’ha pogut tornar a escenificar gràcies a l’Estat espanyol i la seva justícia, ja que tot i la controvertida detenció de l’alcaldessa de Berga, els perseguits més mediàtics han pogut coincidir en el mateix acte: la pròpia Montse Venturós, el regidor de Vic Joan Coma, la presidenta del Parlament Carme Forcadell, i els encausats pel 9N (Mas, Ortega, Rigau i Homs). És absurd que la unitat només arribi per errors de l’adversari, però en els propers mesos aquest factor també jugarà el seu paper.

De fet, tot i l’afluència d’assistents a la marxa d’avui, això hauria de ser només el preludi d’una onada d’activisme des del carrer, camí de la desconnexió i el referèndum. La gent no pot pensar que el país arribarà a la independència mentre ells s’ho miren a través de Tv3 al sofà de casa. I, aquest diumenge, en un moment d’impàs, en què la tensió ha baixat, l’independentisme no ha fallat. L’Estat ja està preparat per a l’embat amb un nou govern, però Catalunya no està disposada a badar.

Publicitat

Durant la marxa, organitzada per ANC, Òmnium i AMI, s’ha llegit una llista de lleis suspeses pel Tribunal Constitucional. També s’han repassat els diversos càrrecs electes en processos judicials i els líders de l’independentisme civil han fet discursos per esperonar els manifestants. Carles Puigdemont també ha participat a la protesta en una manifestació paral·lela al seu poble natal, Amer, en una altra prova que el president no ha arribat a la Generalitat per ser un més. En l’any que porta com a cap de l’executiu català no només no ha demostrat partidismes o tacticismes, sinó que se’l veu desbocat per portar el país a la independència. Té molt clara la seva única missió. I ho està demostrant.

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut