Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els tres temes que fan avergonyir Espanya davant la UE

|

- Publicitat -

Aquesta setmana ha vingut marcada per la mort d’una dona d’edat avançada, sola, a casa seva, amb la llum tallada des de feia dos mesos i a causa d’un incendi causat per les espelmes que feia servir. Les baralles entre la Generalitat, Gas Natural, i els serveis socials de l’Ajuntament de Reus per saber de qui és la responsabilitat última en el cas han estat presents en els diaris durant els últims dies, però el rerefons és clar: les traves de l’Estat espanyol per garantir una regulació per lluitar contra la pobresa energètica –amb suspensió del TC a la llei catalana en aquest sentit inclosa.
 

Aquest és només un dels exemples pels quals Espanya encara està molt lluny de ser un país de la UE com cal. Aquesta setmana, a la presentació de l’últim llibre de Ramon Tremosa i el seu assistent Aleix Sarri, Carles Puigdemont posava sobre la taula tres temes per demostrar que l’Estat no compleix a Europa amb les seves obligacions i, en conseqüència, és deslleial amb els altres estats membres: la pobresa energètica, les energies renovables i les infraestructures.
 

Publicitat

Del primer punt ja hem viscut un exemple aquesta setmana, mentre que els altres dos són tant o més esgarrifosos. Madrid és de les capitals més reticents a les energies renovables. No només no aposta per elles, sinó que posa traves per a l’autoconsum, que és el futur. L’Agència Internacional d’Energia té l’estat catalogat com el més restrictiu del món en matèria d’autoconsum. Del món, sí. I pel que fa a les infraestructures… Una de cada quatre estacions d’AVE té menys de 100 passatgers al dia, i per exemple l’aeroport d’Osca-Pirineus porta 95 passatgers en aquest 2016. Mentrestant, el corredor mediterrani per connectar les zones costaneres més actives amb Europa encara està pendent. Cal dir res més?

 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut