Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Cada cop el fracàs espanyol està més a prop (I)

|

- Publicitat -

Impacte. És el que ha buscat i ha trobat la classe política sobiranista de Catalunya i els seus aliats a la resta de l'Estat per rebutjar de manera enèrgica una de les bestialitats més aberrants de la política espanyola de l'última dècada: l'aprovació del Congrés al suplicatori contra Francesc Homs, és a dir, el permís perquè se'l jutgi per haver posat les urnes. És la perversió absoluta: la condició d'aforat existeix per evitar judicis polítics, però la cambra baixa en permet un i de ben gros. A porta tancada, aquest dimarts al vespre el Congrés dels Diputats ha enviat Homs al banc dels acusats pel 9N amb els únics vots del PP, Ciudadanos i… el PSOE.

Què ha provocat la votació? Que hores abans es produís una roda de premsa unitària a Madrid de totes les forces contra el suplicatori. Representants del Govern, el PDECat, ERC, En Comú Podem, En Marea, Unidos Podemos, el PNB, EH Bildu i Artur Mas hi han assistit, cosa que ha donat solemnitat i impacte notable en la posada en escena. I, encara més important, el gest implica que les dues revolucions, la catalana i l'espanyola, s'hagin fos en una abraçada. No és habitual, però ho podria ser cada vegada més. Unitat reforçada és el que s'està trobant el tripartit de l'establishment espanyol. Just el seu malson més terrorífic. El fracàs espanyol s'apropa. 

Publicitat

L'altre episodi del dia que comportarà una nova mostra d'unitat és que el TSJC ha cridat Carme Forcadell a declarar com a encausada només sis mesos després del presumpte 'delicte' d'autoritzar la votació de les conclusions d'una comissió d'estudi a la cambra catalana. Tot plegat, en temps rècord, si ho comparem amb els 11 mesos que el mateix tribunal va trigar a fer seure Mas, Ortega i Rigau per fer la declaració inicial. L'esdevemiment, de ben segur, portarà una nova imatge d'unitat equivalent a la que es va viure el 15 d'octubre de l'any passat amb Artur Mas, quan centenars de vares d'alcaldes i milers de ciutadans es van alçar per acompanyar-lo al passeig Lluís Companys de Barcelona.

 

Article escrit  per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut