Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

En Comú Acorralats

|

- Publicitat -

Ja ho dèiem ahir: els comuns continuen amb una indefinició màxima respecte a tot allò que fa referència al tema nacional. I després d’escoltar la conferència de Xavier Domènech fa un mes i les seves paraules fa uns dies, no hi ha dubte que el nou partit que està tramant Ada Colau vol allargar eternament l’ambigüitat. Com a mínim, fins que l’independentisme es desinfli, cosa que està per veure si passa. Amb un 2017 en què Carles Puigdemont té previst moure fitxa amb un referèndum unilateral, però, podran aguantar la pressió?

A mesura que vagin passant les setmanes, cada vegada hauria de ser més difícil. De fet, seria increïble que superessin l’any vinent sense definir-se i arrossegant votants d’un i altre ‘bàndol’. És per això que el PSC i el PDECat han fet una mena d’estranya aliança involuntària i han començat a pressionar-los per dos flancs. Aquest dissabte la diputada socialista Meritxell Batet els interpel·lava directament i titllava de “no massa honest” que continuessin marejant la perdiu. I avui Marta Pascal s’hi ha sumat, acusant-los d’utilitzar el sobiranisme de manera tàctica i partidista per no pronunciar-se sobre votar sí o no al referèndum. L’objectiu és acorralar-los.

Publicitat

És clar, tant el PSC com els independentistes han intentat fins ara arrossegar els comuns als seus postulats per fer pinya, però vista la impossibilitat que surtin del seu discurs, volen deixar en evidència que està buit de contingut –tot i que ple de paraules— i es volen repartir els seus votants. Ho aconseguiran? Les pugnes cada vegada a cara més descoberta entre Pablo Iglesias i Íñigo Errejón no ajudaran pas el sector de l’esquerra alternativa no cupaire a superar un any que se’ls podria ennuegar si no reaccionen a temps.

Només cal recordar que CDC, ERC, CUP i PSC han rebentat en algun moment d’aquest procés. Falten ells, a banda de Ciudadanos, que també podria caure en els propers mesos tenint en compte el mal moment pel qual passa com a mínim a Catalunya. El PP, és clar, estranyament caurà mentre continuï governant Espanya. 
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut