Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

La desesperació espanyola traspassa fronteres fins a l’absurd

|

- Publicitat -

La reunió d'ahir convocada per Carles Puigdemont a l'entorn del referèndum sembla que va ser força estèril. Alguns apuntaven que d'allà en sortiria la data i la pregunta pel plebiscit, però el que va sortir va ser l'acord per convocar el Pacte Nacional pel Referèndum (PNR) per escoltar les entitats i els comuns abans de fixar el dia D. És a dir, s'ha accedit a les demandes de Catalunya en Comú i, en conseqüència, a demorar la fase final d'aquest procés.
                                                                               
A canvi de què? Del seu suport explícit i unívoc. Això està per veure. Els esforços per sumar tants com sigui possible són claus, però repetir els errors del passat (acabar organitzant una pseudoconsulta estèril després de cedir tant) és el gran perill a evitar. S'hi ha de posar límit, compte amb no caure més del compte en la teranyina de l'ambigüitat. El PNR es reunirà el 6 de juny. Aquesta vegada, els comuns no ho podran allargar més.
 
D’altra banda, ha transcendit que el líder del PP al Parlament Europeu ha intentat extorsionar les màximes autoritats d’Estònia en una reunió –el país bàltic ocuparà la presidència europea durant el segon semestre d’enguany– per mostrar “fermesa” contra el procés català. Ha explicat al primer ministre i a la presidenta del país que Catalunya està preparant un referèndum il·legal i que està amenaçant amb la declaració unilateral d’independència. Quina ironia! Demanar a Estònia la mateixa actitud intransigent i bel·ligerant que va haver de sofrir de part de l’URSS quan estava lluitant per la independència fa 25 anys! 

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut