Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Començaran divendres les mesures de força del Gobierno?

|

- Publicitat -

Divendres, 9 de juny de 2017. Després de moltes especulacions sobre el dia exacte –és ben bé que el procés és ja un món en si mateix un xic malaltís–, aquesta és la data que el president de la Generalitat ha triat per anunciar la data i la pregunta del referèndum. L'anhelada informació serà compartida a tots els catalans probablement amb tota la solemnitat possible, ja que hi intervindran Puigdemont, Junqueras i faran acte de presència la resta de membres del govern i la resta de diputats de Junts pel Sí i la CUP. És important donar la sensació que això va de debò, tant de cara a l'Estat espanyol com la comunitat internacional. La premsa d’arreu del món cada vegada parla una mica més del tema, i cada vegada més informada, però la progressió ha de ser ascendent.

Sobretot, però, de cara a la gent de Catalunya, que és l'única que pot donar validesa a la votació anant a les urnes. Amb quatre milions de vots, el resultat és invencible, i fins i tot tres milions de paperetes suposarien passar de llarg el 50% de participació. També serà molt important l'arquitectura de tot plegat, però és evident que la data i pregunta marcaran un abans i un després en la fase final del procés per la seva transcendència. Les campanyes pel Sí tenen via lliure per començar, i el dubte serà si en sortirà alguna pel No.

Publicitat

L'altra sorpresa, més immediata, podria caure a partir del mateix divendres. Començaran ja les mesures de força i d'excepció del govern espanyol? La vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría ja ha dit que el seu govern no és d’anunciar, sinó d’actuar. I ha assegurat que ho farà quan calgui. Calma tensa. Molt tensa. 

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut