Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Colau, garantia absoluta?

|

- Publicitat -
“Ara mateix votar sí-sí és una oportunitat per a provocar un procés democratitzador. Un procés que es pot dur a terme tant a Catalunya com a Espanya”. 
Ada Colau, activista, juliol de 2014
 
“Per superar el blocatge i evitar la frustració, caldrà que la ciutadania prengui la paraula i exerceixi el dret de decidir. Enfront del blocatge, la millor cosa que podem fer és desobeir. Desobeir pacíficament, però desobeir”.
 
Ada Colau, activista, juliol de 2014
 
“Et podem donar la garantia absoluta que nosaltres farem molt més per la sobirania de Catalunya i pel dret a decidir que CiU. La garantia absoluta. Qualsevol dels nostres regidors, tant si és independentista com si no, estarà disposat a arribar fins on calgui. A enfrontar-se amb l'estat, amb la Unió Europea i amb qui calgui perquè puguis exercir el teu dret de decidir perquè aconseguim el màxim de sobirania possible”. 
 
Ada Colau, candidata a l'alcaldia de Barcelona, maig de 2015
 
“Acompanyarem el president de la Generalitat en la demanda del dret a decidir i un procés constituent”
 
Ada Colau, alcaldessa electa de Barcelona, juny de 2015
 
“[L'1-O] no és el referèndum que Catalunya mereix i necessita, a fi de solucionar de forma definitiva el seu futur polític”
 
Catalunya en Comú, formació liderada per Ada Colau i Xavier Domènech, juliol de 2017
 
El moviment que posava per davant l'empoderament de la ciutadania a les elits polítiques, als de sempre, a la casta; el moviment que cridava a desobeir el 2014; el moviment que vilipendiava la dreta catalanista i la presentava com a covarda; aquest moviment, a menys de tres mesos del referèndum -segur que imperfecte, però referèndum- que prepara el govern de la Generalitat, no és capaç d'assumir-lo. L'accepta com una mobilització més, no vinculant. I no ha decidit encara si cridaran a la mobilització o no.

De moment, Pablo Iglesias els està fent pressió perquè no ho facin, ja que sap que tenir aliats que col·laborin amb l'1-O pot ser el seu taló d'Aquil·les a l'hora de caçar vots a la resta de l'Estat. I Colau i companyia també tenen ambicions al Congrés, així que els autoerigits millors defensors del referèndum i de la 'revolució' desobedient, després de tota la dialèctica, acabaran prenent una actitud equiparable al PP: oposició a donar suport a votar. Qui donava la 'garantia absoluta' de donar suport al dret a decidir sense esperar al canvi a Espanya, ara posa com a excuses un possible canvi a Espanya i la necessitat de garanties per no donar un suport clar al plebiscit. Molt coherent. No és estrany que les cites que introdueixen l'article s'hagin fet virals a les xarxes durant els últims dies

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut