Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

49. La Guardia Civil, aparentment de rebot, es fa amb la infraestructura més important del país

|

- Publicitat -
L'actualitat d'aquest diumenge ha passat, una jornada més, per l'Aeroport del Prat. Els treballadors de l'empresa que s'ocupa dels controls de seguretat, Eulen, han decidit en assemblea tancar la porta definitivament a acceptar l'oferta de la Generalitat, que l'altre part havia acceptat. Així, la possibilitat que s'arribi a un acord és mínima. 
 

Preveient el resultat final de la decisió col·lectiva, la Generalitat i el govern espanyol ja havien parlat aquest divendres d'impulsar un laude forçós per acabar amb el conflicte. Serà un àrbitre designat per l'Estat qui decidirà les condicions laborals dels treballadors d'Eulen. I la decisió serà d'obligat compliment. No s'ha concretat, però, quant temps trigarà la decisió salomònica. Fins ara els treballadors tenien a la butxaca 200 euros extra al mes, però ara posen en perill les conquestes que han fet amb la protesta.
 
I mentrestant? El caos ha regnat durant els últims dies, amb cues de fins a una hora i escaig, a l'espera que la vaga indefinida comenci aquest dilluns. Tanmateix, la situació de col·lapse ha acabat aquest diumenge a les 6 del matí de manera sobtada amb l'aparició de diversos membres de la Guardia Civil. Els agents no s'han limitat a vigilar els treballadors d'Eulen, sinó que han participat activament en els controls de seguretat. Els més malpensats ja han insinuat que ara, aparentment de rebot, l'Estat s'ha fet amb un control més ferri de la infraestructura més important del país. Tot, a falta de 49 dies per la celebració de l'1 d'octubre. De moment, però, és una mera conspiració.

Article escrit  per Guifré Jordan

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut