Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Les candidatures es perfilen

|

- Publicitat -

Els partits tenen només dos dies més per registrar les seves llistes electorals, i l’activitat ha estat frenètica durant les últimes hores. Si més no, entre les formacions independentistes. El PDeCAT, que es presentarà amb Puigdemont de número 1, encara ha de resoldre moltes incògnites sobre els seus fitxatges d’independents. Esquerra sí que ha desvetllat gairebé tots els trumfos. Sobretot aquesta tarda, quan Carme Forcadell s’ha acabat sumant a la llista dels republicans de número 4.

La CUP també ha pactat internament els seus nous noms, amb Carles Riera de cap de cartell. És d’Endavant, l’ala dura, però també és suposadament una figura de consens. De número 6 han col•locat el seu gran fitxatge, l’escriptora Bel Olid, que destaca per ser també una activista feminista. La CUP continua amb el seu compromís amb el feminisme, tot i que per tercera vegada en les tres vegades que s’han presentat a eleccions al Parlament, el cap de llista és un home. Això no ha estalviat crítiques d’alguns sectors als anticapitalistes.

Publicitat

L’alineació de l’Espadaler amb el PSC és el gran fitxatge de la campanya dels partits unionistes, mentre que Ciudadanos ha col.locat a llistes el tertulià Nacho Martín Blanco. Creuen que amb el moment incert independentista tenen la majoria absoluta assegurada (amb el suport també del PP) però el fet de no intentar obrir al màxim la llista potser els surt car.

Els fitxatges a banda i banda i sobretot al sobiranisme són frenètics, aquesta voluntat de deixar petit el partit i obrir-lo a la ciutadania demostra la transversalitat de les llistes i de l’esperit independentista. Amb l’objectiu de mínims de la majoria absoluta entre les tres formacions per l’estat propi en un moment de KO tècnic del moviment d’independència, el 50% de vots és un objectiu llunyà però ja no inassolible.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut