Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

L’Estat estreny el setge contra TV3

|

- Publicitat -

Carregar-se l’autonomia i després proposar refer-la en el programa electoral. Això és el que predica Ciutadans que diu que posarà incentius pel retorn de les empreses al Principat, després que el Govern espanyol n’incentivés la fugida amb trucades i un decret exprés. Els taronges, que estan començant a cridar al vot útil (compte), prometen també carregar-se les estructures d’Estat i reformar la Constitució per mirar d’equiparar els impostos que es paguen aquí amb la resta de l’Estat. Arrimadas també prepara la destrucció de l’Escola Catalana, i tot això l’està fent créixer com l’escuma (o això diuen les enquestes) durant els darrers dies.
 

Tot això va en detriment del Partit Popular de Xavier Garcia Albiol, que patiria per no quedar a la cua del Parlament, superat per la CUP. El partit que aplica amb mà de ferro el 155 podria ser l’últim al Parlament. Brillant. Avui Albiol ha tingut una agra enganxada amb Lídia Heredia al programa Els matins de TV3 on s’ha vist obligat a matisar les seves darreres declaracions sobre la normalitat dels professionals de la pública. El PP, i l’Estat ha començat a apretar una mica més el setge contra els mitjans públics. Sota el pretext que TV3 no és plural, està dirigida per un independentista, i l’infoK adoctrina, s’ha anat teixint un relat que certament és demolidor. Ho és perquè no només TV3 és la televisió més plural de l’Estat, si no que a més, cap d’aquests que denuncien la parcialitat de la televisió catalana es qüestiona que ho és en comparació amb la resta de canals, com ara TVE, A3, T5, La Sexta, etcètera.
 

Publicitat

Però això tant els és, òbviament, ara ells són els guanyadors. El model que volen, com va denunciar fa uns dies el regidor de Badalona Josep Téllez, és el del director de Badalona Comunicació quan hi manava Albiol, Saltiveri. Un veritable comissari polític manipulador que va demonitzar la redacció transformant la vida diària dels seus periodistes en un veritable infern. Afortunadament, cada 11 de maig, a Badalona es purguen els mals, i un bon dia la pública badalonina va tornar a la normalitat.
 

La Junta Electoral ha prohibit aquesta tarda a la CCMA que es parli de president Puigdemont, i de Consellers empresonats. Es pensen que per fer això, o per prohibir les pancartes dels presos polítics o de democràcia, o el llaç groc en campanya, convenceran ningú. El pitjor de tot és que ens fan perdre temps a reivindicar coses tant bàsiques, que no parlem de com implementarem aquesta República. Avui esquivava aquestes qüestions la ‘presidenciable’ d’ERC, Marta Rovira, en una entrevista amb Mònica Terribas, però és que fins i tot així no hi ha hagut manera: la Guàrdia Civil ha assenyalat ja la republicana com a peça clau de l’1O, i podrien citar-la a declarar. En funció del que digui són capaços d’engarjolar-la i així ja no quedarà oposició política perquè Arrimadas s’endugui la victòria el 21D. I amb tot això, encara hi ha qui parla d’eleccions normals o, fins i tot, hi ha una gran quantitat de ciutadans que seguiran votant unionista, perquè ja els va bé. És de bojos.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut