Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

L’escrutini del 21D: ‘Piensa mal y acertarás’

|

- Publicitat -

El primer cap de setmana de campanya acaba amb les mateixes incògnites que obríem dimarts els quinze dies previs al 21D. Qui guanyarà? Hi haurà majoria independentista? Qui serà el nou president de la Generalitat, tenint en compte que els principals caps de llista estan engarjolats o a Brussel·les? Què faran els comuns si els toca fer un paper decisiu? Tot són incògnites que anem camí de no resoldre abans del dia 21, perquè les enquestes no són clares i els partits tampoc. 

Avui les formacions han anat carregades d'actes electorals, amb un d'Esquerra a Badalona que destaca. És el primer en el qual Carme Forcadell participa, després d'uns primers dies en què s'ha allunyat del focus perquè volia mantenir la seva posició institucional com a presidenta del Parlament que encara és. ERC posa tota la carn a la graella per intentar assegurar-se el primer lloc. Mentrestant, Puigdemont continua omnipresent des de Brussel·les per videoconferència. 
 
Davant la discussió sobre qui guanyarà les eleccions i qui serà president, però, tots dos partits s'estan descuidant que Ciutadans avança de manera imparable i vol disputar la primera plaça. En pura teoria no hauria de ser capaç d'aconseguir-ho, però… Estan començant a circular per Twitter -és important destacar que es tracta de Twitter, i no de la Bíblia- informacions de gent que ha rebut a casa targetes censals de gent que mai ha viscut en aquell habitatge. 
 
Tot plegat pot quedar en res, però serà molt important tenir mil ulls per possibles irregularitats. Les eleccions les convoca Mariano Rajoy, quan podria haver allargat el 155 durant mesos o anys, així que la perspectiva d'estar al gener amb un govern molt similar al destituït després del 27 d'octubre difícilment li farà cap gràcia. A partir d'aquí hi ha la via de deixar-ho tot a la sort de les urnes, o bé 'afinar' les eleccionsPiensa mal y acertarás, que diuen a l'Estat. Esquerra per una banda, i la CUP i les entitats sobiranistes per una altra, preparen recomptes paral·lels, però és clar, s'ha d'estar segur que tota la gent que vota és la que li toca estar al cens. 


Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut