Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024
Edició 2098

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 23 de abril del 2024

A la desesperada camí del 21D

|

- Publicitat -

La campanya electoral és a punt d’acabar, queden molt pocs dies pel 21 de desembre i els nervis dels partits van in crescendo. Cada vegada més la desesperació es fa amb el control de les formacions que es presenten als comicis. La que ho està mostrant de manera més clara és el PP. Els de García Albiol volen evitar el que seria un resultat estrepitós comparat amb els precedents: entre 5 i 10 escons i poc més del 5% de vots, com indiquen les enquestes. És per això que Mariano Rajoy haurà desembarcat cinc vegades a Catalunya per fer campanya. Altres ministres se li han sumat per intentar parar el cop.
 

D’altra banda, els socialistes veuen gairebé inevitable la victòria de Ciudadanos. I és per això que els de Miquel Iceta han fet córrer que abans apostarien per noves eleccions abans que per investir Inés Arrimadas. Una aposta arriscada però que pretén arravatar la condició de vot útil als d’Albert Rivera.
 

Publicitat

En el bàndol independentista també hi ha nervis. Ahir, en el míting de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez va sorprendre tothom amb una gravació telefònica emesa en l’acte central de campanya de Junts per Catalunya, on repeteix de manera reiterada que demana el vot per Puigdemont. Avui, però, Esquerra ha reaccionat amb una altra intervenció per mòbil d’Oriol Junqueras de d’Estremera. Era la primera vegada que se sentia la veu del vice president des que va ser engarjolat. Esquerra també està neguitosa amb la possibilitat que perdi la primera posició que les enquestes li atorguen per un marge estret, mentre que Junts per Catalunya també posa la carn a la graella. Pot ser que alguna estratègia desesperada d’algú acabi reeixint. La Vanguardia especulava amb un retorn d’última hora del President Puigdemont. Ell ho ha negat, però aquesta campanya és única, i els últims dies encara podria passar de tot. Fins i tot un cop de teatre.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut