Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Rates de claveguera

|

- Publicitat -

Ni amb el 50%. No s'hi escarrassin. O fem el que hem de fer, o no farem res i ho acabarem de perdre tot. Mariano Rajoy ha reconegut aquest matí, amb un nou lapsus, que “els resultats a la República de Catalunya” han estat el mateixos que el 27S. La República de Catalunya. El president espanyol ha remarcat que farà tot el possible perquè Puigdemont no sigui escollit president de la Generalitat (i Arrimadas afegia que ni aquest ni Junqueras podien ser presidents), i encara ha anat més enllà: encara que els independentistes superin el 50% dels vots (que en realitat hi són, si traiem del mig el partit dels indecisos de Catalunya), res no canviarà. Res no canviarà. Res. Res és res, o sigui, que s'inventaran un altre subterfugi, i no acceptaran que la ciutadania catalana s'ha volcat definitivament cap a la República. I si les eleccions no són vàlides, ni es vol fer un referèndum, què queda? La gent, el poder popular, els carrers, i la força d'un Govern valent constituït.

 
Avui ha estat un dia esperpèntic d'aquells que es recordaran: mentre Mariano Rajoy deia que farà tot el possible perquè no s'investeixi Puigdemont (quines ganes d'alterar la democràcia!), enviava la Guàrdia Civil a remenar les clavegueres que queden al voltant del Parlament de Catalunya, no s'hi que s'hi estigui amagant Carles Puigdemont. La vergonya aliena de pertànyer a aquesta bírria d'Estat espanyol s'ha fet més evident, si encara podia ser-ho més després de veure la fotografia de policies buscant entre les rates de la seva pròpia claveguera, s'ha incrementat quan paral·lelament el rei de l'Estat, Felip VI, deia al Fòrum de Davos que a Catalunya s'estaven intentant minar les regles bàsiques de la democràcia. Brutal, ho ha dit el mateix cap d'Estat que emetia un missatge el 3 d'octubre avalant les càrregues policials del dia 1, i donant ales al règim espanyol perquè iniciés aquesta onada de repressió que portem patint des d'aleshores.
 
 
Si això els semblava poc, encara hi ha més: avui la Guàrdia Civil també ha entrat a les seus de l'ANC i d'Òmnium Cultural, per remenar els despatxos dels presidents que porten 100 dies engarjolats, Cuixart i Sànchez. Aquesta ha estat una de les notícies principals durant el matí. I vostès es preguntaran, i perquè? Avui el popular Ricardo Costa reconeixia el finançament “amb diner negre” del PP valencià i en responsabilitzava Francisco Camps, que s'ha defensat dient que no va autoritzar res. A l'Estat de Gràcia de Catalunya Ràdio hi han fet referència a la petita portada que Roger de Gràcia fa cada dia, de manera molt gràfica. La millor manera de tapar que el PP està morint del tot per la Gürtel, és que la gent parli i s'indigni per un registre fantasma de les seus d'ANC i Òmnium. Espanya és així, l'Estat funciona així, i un exèrcit de trolls els diran que Puigdemont és un “prófugo de la justícia” i que en època de Jordi Pujol, no sé què.
 
 
Fins que no obrim els ulls del tot, i ens n'adonem del poder que té la gent, com canta la Maria Arnal, no tindre capacitat per fer el canvi que esperem. Als més convençuts, ens seguirà bullint la sang amb impotència en veure com la recentment escollida segona autoritat del país ha hagut de claudicar i pagar-se de la pròpia butxaca el viatge a Brussel·les per visitar el Govern a l'exili, i ni tant sols s'han pogut reunir a la Delegació catalana de Brussel·les, perquè el Govern espanyol, en un altre atac de misèria postfeixista els ha prohibit reunir-se allí. Torrent, Puigdemont i els consellers del Govern exiliat s'han hagut de reunir en un despatx de l'ALE. La fotografia gairebé feia saltar llàgrimes dels ulls per la precarietat que transmet. I els CDRs ja en comencen a estar farts, i avui s'han manifestat davant les delegacions espanyoles de cada demarcació, mentre el virrei Enric Millo demanava a l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, que es comportés per poder permetre un diàleg més fluid entre Espanya i Girona. Mentrestant, la CUP ha preparat un bateria de requisits per aprovar la investidura del president independentista.
 
 
L'ocupació és total i transversal. Lluitin!!

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut