Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Més presó, més repressió, més injustícia

|

- Publicitat -

El jutge Llarena manté a la presó Joaquim Forn, el dia en què fa tres mesos que van engarjolar-lo, tant a ell com a set consellers més. Sis van ser alliberats el desembre, però tant ell com Oriol Junqueras continuen entre reixes. I Llarena ha pres avui l’enèsima decisió inversemblant: mantenir-lo a presó provisional per perill de reiteració delictiva. Això a un conseller destituït que va renunciar a l’acta de diputat el 23 de gener per convèncer el jutge precisament del contrari. En la seva última declaració al jutge, fins i tot va renunciar a la via unilateral. Però res d’això ha servit.

Escarni i més escarni per part d’un jutge que només imparteix injustícia. El pretext de la reiteració delictiva és només un argument que dóna Llanera. La interlocutòria diu que hi ha “incertesa” sobre el fet que l’independentisme vulgui respectar la legalitat a partir d’ara. I així, com que Forn reconeixia continuar defensant la independència, “el seu convenciment possibilita una reiteració del delicte”.Quan un jutge posa en el punt de mira ideologies per se, no només fa por ell, sinó tot l’estat que l’envolta.

Publicitat

La delirant interlocutòria de Llanera, però, encara va més enllà. “La seva ideologia coexisteix amb un context polític en què no hi ha certesa que hagi desaparegut la intenció d’assolir la independència de Catalunya, i encara existeixen sectors que defensen explícitament que s’ha d’aconseguir de manera immediata i perseverant en el mecanisme de secessió contrari a les normes penals que aquí es jutgen”. És a dir, Forn és a la presó pel que prediquen tercers? Inversemblant.

I continuem. El text de Llanera demostra que Forn és un ostatge per rebre a canvi un Puigdemont entregat, derrotat i que tiri la tovallola. I és que la interlocutòria diu que el president destituït és qui encarna millor aquesta voluntat de continuar desobeint. Tota una vergonya per un jutge que vol retenir gent a la presó per posar més contra les cordes el president. Que, mentrestant, per cert, continua sent objecte d’escaramusses innecessàries entre JxCat i ERC per veure si se l’hauria d’investir.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut