Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Empresonat per ‘separatista’

|

- Publicitat -

Jordi Sànchez també continuarà a la presó. Igual que amb Oriol Junqueras i Joaquim Forn, el jutge Llarena ha decidit deixar entre reixes l’exlíder de l’ANC tot i que haver abandonat la via unilateral en un comunicat. Els motius són tan delirants com amb Forn: Sànchez té suposadament risc de reiteració delictiva perquè “manté l’ideari sobiranista”. A més, el jutge també diu que hi ha noves proves que incriminen Sànchez, i destaca que va reunir-se amb càrrecs polítics sobre el full de ruta independentista. A més, Llarena també diu que les manifestacions ciutadanes organitzades per l’ANC, en tot el pla per assolir la plena sobirania, eren “un element estratègic”.

 
Fins a quins límits estem arribant? A aquestes alçades, només ens queda saber si aquestes interlocutòries judicials se les mirarà mai algun jutge internacional per, com a mínim, evidenciar la gravetat de tot plegat. Ni que sigui simbòlicament. I si no és possible, esperem que tant els jutges com els polítics que remenen les cireres actualment visquin prou com per veure l’esvoranc que estan provocant entre Catalunya i Espanya i que tindrà conseqüències. 
 
Només queda la decisió del jutge sobre Cuixart, però pocs dubtes queden que també el mantindrà entre reixes. No és diputat, però Forn tampoc ho és i no el va deixar en llibertat. Falta per saber quin pretext posarà Llanera. Que encara és president d’Òmnium? Que és independentista? Que duu una arrecada a l’orella? 
 
Mentre la brutalitat judicial continua -avui Amnistia Internacional ha demanat la llibertat dels quatre presos polítics-, les negociacions per la investidura tampoc s’aturen. Junts per Catalunya ha parlat avui de reformar la llei de presidència de Catalunya per poser habilitar investidures a distància. L’opció serà de difícil acceptació pel TC, però de moment ni ERC ni la CUP lhan volgut mostrar-s’hi contraris. Amb tot, ERC veuria amb bons ulls una presidència simbòlica amb una d’efectiva, però JxCat vol com a mínim alguns poders per a Puigdemont des de Brussel·les. L’oposició ja ha censurat la possibilitat, mentre la roda del hàmster continua circulant…

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut