Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cal fer un cop de puny sobre la taula

|

- Publicitat -

Que la qüestió de la investidura està encallada, és una obvietat. Avui la CUP ha filtrat la proposta que els ha fet arribar a ells i a ERC la llista del president: una reforma de la llei de presidència per poder fer efectiva la investidura de Puigdemont a distància. Com sospitàvem, però, Moncloa s’hi posarà pel mig i amb tota probabilitat la durà al TC perquè la suspengui. Junts per Catalunya veu la fórmula possible encara i espera que els altres dos partit sindependentistes s’hi avinguin i hi hagi un govern ‘titella’ a Barcelona, que respongui a les decisions de l’executiu des de Brussel·les, una espècie de Consell Republicà.
 

Tot això sona molt bonic, si hi posem una mica de fe. La pròpia CUP ja reconeix que no es donen les garanties suficients com perquè Puigdemont pugui tornar i fer de president, perquè l’espera la presó, però totes aquestes fórmules ja es podrien haver rumiat i pensat de cara al 27O. En aquell moment es va abandonar tot i tothom a la seva sort, i ara es pretén fer com si no hagués passat res i fos tant fàcil tornar a aquell moment. ERC segueix posant traves a aquestes fórmules imaginatives i demana una vegada més a la llista de Puigdemont que miri de presentar una proposta que no acabi trinxada pel TC, entre crítiques de “traïdors”.
 

Publicitat

Malauradament però, l’estratègia d’ERC, o de les defenses d’Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Cuixart i el nostre estimat Jordi Sànchez, no és la correcta. Demanar clemència i insinuar que s’acata la Constitució no serveix absolutament per res al jutge Llarena. El millor seria fer un cop de puny i fer un gir total assumint que el jutge espanyol els farà passar igualment molt de temps entre reixes: una defensa política o es mantinguin ferms en les seves conviccions i denunciïn cada vegada que puguin a l’Estat espanyol per incomplir amb els drets humans. Una cosa semblant a la que ha fet el famós raper Pablo Hasel.
 

De fet, s’ho creguin o no, el Govern espanyol també va patint un cert desgast per tot ala situació. Malgrat la posició més que tèbia d’organitzacions de les que esperàvem més com Amnistia Internacional, que va de decepció en decepció quan es tracta de Catalunya, un jutge de Barcelona ha citat a declarar dos policies nacionals i al mateix Pérez de los Cobos, per declarar sobre les càrregues de l’1O. Mentre no fem el cop de puny sobre la taula que es necessita, seguirem patint escenes deshonroses com la dimissió de Neus Lloveras, o les paraules d’Oriol Junqueras davant del tribunal: “Hi ha un recorregut ampli dins la Constitució”. Cal que entenguin que cada cessió d’aquest tipus que fem a l’Estat, serà una altra part de sobirania que ens arrencaran. Cal recuperar la fermesa, cal lluitar, cal que algun dia arribem fins al final amb totes les conseqüències.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut