Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Viatge cap a la dignitat

|

- Publicitat -

Mireia Boya, la viva imatge de la llibertat, s'ha personat avui amb tota una comitiva de gent de tots els partits independentistes, més Comuns i EH Bildu, davant del Tribunal Suprem, a la capital del regne d'Espanya. Tal i com havia avançat ella mateixa i avui relatava el periodista Pere Cardús a Vilaweb, Boya anava decidida a transmetre un missatge molt clar al jutge Llarena: “Ha quedat demostrat que fer-se l’harakiri no serveix de res. Acatar la constitució? Quina obligació tinc jo de fer una cosa que no hi ha cap obligació de fer?“. L'exdiputada de la CUP portava apresa també una frase del propi Llarena per etzibar-li: “La qüestió de la identitat catalana i de la integritat de l’estat espanyol no té cap resposta judicial, sinó política“.
 

Mireia Boya ha alçat el puny acompanyant-lo del preciós somriure de la revolta llachià, després d'una hora i deu minuts de declaració davant el TS: “He vingut aquí per explicar què ha passat realment a Catalunya, en aquest procés democràtic, i ratificar que el 80% volíem fer un referèndum, el vàrem fer i el vàrem guanyar. I que hi ha hagut un cop d’estat en forma de 155, que vàrem guanyar les eleccions i que continua sense haver-hi diàleg“. Boya ha tret pit i el jutge no s'ha atrevit a decretar-li la presó provisional. Sí, d'acord, ni Boya estava a Govern ni el TS és l'Audiència Nacional de Lamela. Però això no són atenuants. L'actitud de Llarena és la mateixa que la de l'AN.
 

Publicitat

El missatge que envia Mireia Boya és un míssil a l'Estat. I un avís a les properes persones a declarar: Marta Rovira, Marta Pascal… Segurament aquesta és una de les raons per les quals encara no hi ha govern a Catalunya. Rovira no deu voler anar a declarar amb el conflicte de la investidura de Puigdemont (considerat fugitiu per l'Estat) a l'esquena. I ERC segurament no deu voler córrer el risc de tenir els seus dos màxims dirigents a la garjola. Tanmateix, és l'hora de ser valents i, com ha dit Boya al fiscal acusador: “Jo no responc a qui actua amb instruccions polítiques i que dirigeix una persecució política contra els demòcrates catalans.
 

Bravo Mireia, bravo!

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut