Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Gabriel, a la ciutat que acull l’ONU

|

- Publicitat -

Eren quarts de dotze de la nit d'aquest dissabte quan saltava la sorpresa: Anna Gabriel és a Ginebra, a Suïssa, a la ciutat que acull la seu de l'ONU, per preparar la seva defensa davant el Suprem i per donar-li un caire internacional a la causa independentista. Dimarts desvelarà si dimecres es presentarà al Suprem o es quedarà a la Confederació Helvètica. Després de setmanes d'especulacions, inclosa la d'un suposat viatge a Veneçuela per buscar asil polític, el parador de la líder 'de facto' de la CUP en la passada legislatura es coneixia. 

 
Després d'anys donant lliçons a la resta d'independentistes però no tenint cap responsabilitat ni política ni a nivell judicial, els anticapitalistes es veuen ara immersos de ple en la caça de bruixes de l'Estat. I, de moment, estan jugant les seves cartes amb diverses estratègies. Mireia Boya va anar al Suprem a donar la cara i no es va desdir de l'argumentari cupaire. I Gabriel? Encara no se sap, però pot ser que segueixi el passos de l'independentisme 'mainstream' dividint-se entre els qui es quedin a sofrir la repressió de l'Estat (deixant-lo en evidència) i els que viatgen a l'estranger per internacionalitzar el conflicte. Totes dues opcions són útils.
 
A partir de demà, torna el sarau organitzat pel jutge Llarena, la policia espanyola i els seus informes, la fiscalia i, en resum, un estat que treballa per l'objectiu comú d'escarmentar l'independentisme perquè mai més gosi tornar a repetir el que va fer l'octubre passat. Marta Pascal i Marta Rovira es veuran les cares amb el magistrat dilluns, mentre que Mas i Lloveras ho faran dimarts. Dimecres ho farà Anna Gabriel -si es presenta davant del Suprem. El principal objectiu de Llarena en aquest cas pot ser Marta Rovira, per acabar de desballestar Esquerra. Haurem de lamentar més presó i injustícia al final de la setmana que és a punt de començar? 

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut