Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Ja han culminat el seu objectiu: procés=terrorisme

|

- Publicitat -

Ja tenen el que volien. Un cap de turc amb qui poder vendre que l’independentisme català té la taca del terrorisme a dins. Així han noquejat l’independentisme basc durant generacions, i així porten intentant-ho amb el català durant anys. Avui la Guardia Civil ha arrestat set membres dels CDR de bon matí. Sis han acabat a mans de la Benemérita per participar en la protesta davant el Parlament el 30 de gener passat, en la qual centenars de persones van trencar l’operatiu policial que impedia entrar al Parc de la Ciutadella, i una està acusada de ser la “coordinadora” de les protestes dels CDR durant la Setmana Santa.

Però la sorpresa no és aquesta, sinó que a la suposada coordinadora de CDRs l’acusen de rebel·lió i terrorisme. Per quines accions? Tallar carreteres, obrir les barreres dels peatges, fer marxes lentes, fer xocolatades al mig de les autopistes? És això terrorisme? La Guàrdia Civil ha actuat per ordre de l’Audiència Nacional, i la jove, de Viladecans, haurà de declarar-hi en les properes hores. Com si es tractés dels nois que van detenir el 17 d’agost a Ripoll, hores després dels atemptats terroristes a Barcelona.

Publicitat

Som ja en un altre nivell, en un tot s’hi val, en una guerra total, en apujar el llistó buscant qualsevol argument per imputar els delictes més grossos del codi penal espanyol a qualsevol que obri la boca. Perquè escarmentin, perquè ningú s’atreveixi a tornar-hi. Per mantenir silenciada una societat, una generació. Per acabar amb el debat independentista a la força. El seu raonament és ben senzill: quin polític ara continuarà intentant implementar una independència quan té risc de podrir-se a la presó durant anys i panys? I això, per extensió, és el que volen fer amb els manifestants: com us passeu de les inofensives ‘manis’ de dues hores de l’ANC, sereu catalogats com a terroristes.

Tot plegat, esperpèntic. La decisió del tribunal superior de Schleswig-Holstein a favor de Puigdemont no ha fet afluixar la justícia espanyola, ans al contrari. Els que es van quedar aquí, s’hauran de preparar per rebre el seu càstig sumat al dels que de moment s’estan escapolint. És per això que seria impensable que el jutge Llarena deixi a Jordi Sànchez ser investit president en el debat previst per aquest divendres. L’expresident de l’ANC ha demanat avui poder ser votat (ja sigui en persona o per videoconferència), però les opcions que Llanera se l’escolti són mínimes.

Les reaccions a l’operació d’avui no s’han fet esperar, i fins i tot el PSC ha arribat a dir que les accions dels CDR no s’adiuen amb les del terrorisme. JxCat, ERC i la CUP han fet un missatge unitari en una compareixença conjunta, on han mostrat preocupació per la “banalització” del terrorisme. I tenen raó, a força de dir-ho, ni el 155 sembla tan impactant, ni la presó tan monstruosa, ni l’exili, ni la suspensió de l’autonomia… Ara ens haurem d’acostumar a que taquin el procés de terrorisme?

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut