Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Utilitzar el color groc, al Codi Penal!

|

- Publicitat -
La final de la Copa del Rei de futbol és, des de fa una dècada, sinònim de vergonya espanyola assegurada. El Barça ha arribat a vuit finals de les últimes deu disputades, i en tots els casos això s’ha traduït en sonores xiulades a l’himne d’Espanya. Que milers de persones, qur representen el sentiment de milions, xiulin sistemàticament l’himne del (teòricament) seu país ja és una vergonya, perquè això ja no és una protesta puntual a un govern o un fet concret; es tracta d’una evidència d’una anomalia sistèmica, d’un error general de les bases i els pilars de l’estat. Que es xiuli l’himne gairebé cada any durant una dècada és quelcom que hauria de fer reaccionar a algú. A banda dels jutges i fiscals, és clar, que ja sabem que tenen un temps de reacció molt ràpid. 

 
Aquest any la gent tenia motius a dojo per xiular, i ho va tornar a fer, però no va ser tan visible com la d’alguns Barça-Athletic de Bilbao, ja que els aficionats del Sevilla van taral·lejar-lo tan fort que van aconseguir que la xiulada es convertís en un garbuix poc distingible. Així, tot estava preparat perquè la polèmica anual quedés més difosa i passés més desapercebuda que altres anys -tot i el caldo de cultiu que els diaris espanyols portaven fent des de dies enrere. 

 
Ara bé, l’Estat sempre se supera (negativament). Quan un creu que seran hàbils i intentaran fer política d’apaivagament durant un dia és quan se superen més. La gran vergonya d’aquest dissabte de Copa del Rei ja s’havia perpetrat fins i tot abans de la xiulada: diversos aficionats del Barça van denunciar que els policies a l’entrada de l’estadi els estaven requisant samarretes, bufandes i cartells grocs, fins i tot productes sense absolutament cap inscripció sobre els presos polítics o la independència. De quin tipus de règim és propi, això? D’algun ben poc democràtic i intolerant amb la pluralitat d’opinions i la llibertat d’expressió. On s’és vist la criminalització d’un color? Quin article del codi penal ho especifica? Solidaritzar-se amb gent que és a la presó és delicte? Els nou polítics entre reixes tenen la lepra, són terroristes, han de ser marginats de la societat fins la seva mort? Vergonya. Una vegada més. 

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut