Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Des de la resistència

|

- Publicitat -

Doncs ja ho veuen, tornem a ser a la ratera del Govern espanyol. L’Estat s’ha agafat a la nova i digníssima iniciativa de recuperar els consellers empresonats per dir que això ho hauran d’estudiar i que mentrestant seguiran amb el 155, sense límits. És el que esperaven, que piquéssim l’ham de la restitució per tenir una excusa per tornar a incomplir una promesa, com va ser la de treure el 155 quan es formés Govern a Catalunya.
 

Ho han boicotejat tot perquè féssim el Govern que ells volien, després d’unes eleccions absolutament colonials. No hem pogut triar el candidat que hem votat, i ens hem hagut de menjar destitucions més que arbitràries i personatges nefastos com Enric Millo compareixent rere el faristol de la Generalitat. Vexacions l’una rere l’altra pròpies d’un país ocupat, com deia avui Clara Ponsatí des d’Escòcia.
 

Publicitat

Tanmateix, Quim Torra i, principalment JxC, han decidit que com a mínim calia fer el gest d’intentar restituir els consellers (encara que els recanvis ja estiguin pensats). L’acció és del tot pertinent. L’Estat està buscant la manera d’impedir-ho però amb la llei a la mà no ho poden fer. Els empresonats i els exiliats tenen els drets polítics intactes, com també va recordar la ONU, i cal que se sàpiga. El que fa Espanya és simplement una qüestió de supremacisme, ara que s’omplen la boca amb aquesta paraula. Ells són els qui manen i fan el que volen, ho digui la llei o no. Torra confia que el Govern espanyol no incomplirà la llei, mentre aquest atura la publicació del decret de la Generalitat al DOGC amb el pretext que ha de consultar la seva viabilitat, incorrent ja en una il·legalitat. I la justícia, altre cop lentíssima, potser ens acabarà donant la raó, però quan això passi ja haurà passat molt de temps i ningú no se’n recordarà.
 

Ara ja sabem què és el que ha pactat Rajoy amb Sánchez i Rivera. El líder del PSOE demana expandir, a més, el 155 cap a TV3, el Sant Grial. Rivera, mentrestant, segueix movent les seves peces per poder construir una força que se sustenti més enllà de la propaganda dels diaris i les televisions i assaltar la Moncloa. Avui hem vist com el líder de Ciutadans presentava una iniciativa ‘La España ciutadana’, que pretén aglutinar tot el suport social al voltant del partit. El moment més àlgid ha estat quan han fet sortir a Marta Sánchez a cantar el seu himne i s’ha posat a plorar emocionada.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut