Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Es aldarulls de Canet, ganes d’encendre la metxa

|

- Publicitat -

L’embolic de la formació de govern continua. El govern espanyol no ha volgut publicar al DOGC els nomenaments dels consellers, i està pensant què s’inventa per aturar que Rull, Turull, Puig i Comín entrin a l’executiu. De moment, preventivament, ha deixat clar que el 155 continua, i després ja veurem què es treu del barret. Tot, tenint en compte que dimecres els consellers han de prometre el càrrec, i que Turull i Rull estan a l’espera d’un permís de Llarena per assistir-hi que mai arribarà. Per donar encara més força a la seva aposta, Quim Torra ha visitat avui tots els presos polítics. I n’ha sortit demanant diàleg i dient que estava molt emocionat d’haver-los vist.

Turull i Rull li han confirmat que volen seguir ostentant els seus càrrecs, però la viabilitat de tot plegat es figura difícil. Per aquest motiu, aquesta tarda uns quants milers de persones han sortit als carrers de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona per demanar la fi del 155, que no acaba d’arribar. I potser falta més perquè arribi del que ens pensem. Veurem entre dimarts i dimecres com evoluciona la situació. Aquest dilluns de segona pasqua, festiu entre una bona part dels treballadors a Catalunya, també ha deixat un altre titular: una baralla entre independentistes i unionistes a la platja de Canet de Mar. Membres del CDR han posat creus grogues a la sorra, per recordar els presos polítics, i al cap d’una estona, uns encaputxats han irromput i han començat a treure les creus. Això ha fet enervar els qui les estaven custodiant, i hi ha hagut una baralla que s’ha saldat amb 5 ferits lleus i 30 identificats.

Publicitat

Mentre Ciutadans continua intentant fer discursos moralistes contra Quim Torra, els qui segueixen el seu odi per tot allò independentista els deixen en evidència. Els adjectius que Arrimadas dedica a Torra dia sí, dia també, s’amotllen a aquest lamentable atac. Quan Cs, el PP i els tribunals intenten parlar de violència independentista, la seva credibilitat és nul·la (sobretot a l’estranger) i, fets com els d’avui, els deixen encara més retratats. Això serà també imputable a Puigdemont i la resta per justificar el delicte suposat de rebel·lió? No anem pel bon camí, i qualsevol violència s’ha d’evitar per no prendre mal de debò. Però aquí hi ha alguns que volen encendre la metxa a la força, i no són gens sospitosos de ser independentistes. No hi hem de caure.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut