Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Què els passa a Ciutadans?

|

- Publicitat -

Amb la ressaca de les imatges d’ahir filtrades pel Diari ARA dels presos polítics a la presó d’Estremera (la filtració està essent investigada) ens hem despertat amb sentiments contrariats, i frustrats. Se’ls veia forts, però reclosos. Hem de seguir lluitant per treure’ls d’allà, perquè no se’ns oblida que són allà perquè els hi hem empès, perquè ens han defensat, perquè ens han representat. I mentrestant, es fa impossible treure’s la Carme Forcadell del cap. Sovint recordo a la presidenta del Parlament, ferma i combativa tant a la Mesa com al carrer, quan va liderar l’ANC en la seva època de màxima esplendor, dotant d’una aureola  absolutament imparable al moviment, aleshores efervescent. Demà, per cert, es compleix el primer aniversari del tancament de la presó Model. Estiguin ben atents al reportatge que en farà el portal de notícies Catalan News, valdrà la pena.
 

A Catalunya, mentre es segueix de reüll la composició del nou govern espanyol i les seves particulars estridències, observem com Ciutadans segueix destil·lant tota la ràbia possible. Inés Arrimadas està emprenyada, i se li nota. Els discursos histriònics cada vegada estan més passats de voltes, i ens dóna la impressió que si no hi posen remei, se’ls pot escapar de les mans. Quan sembla ser que la tendència que s’intenta imposar és la de ‘desescalar’ el conflicte, Ciutadans segueix tirant benzina. Per què? És evident que sense el combustible, els taronges s’apaguen. Si la calma regnés, els d’Albert Rivera anirien perdent posicions.
 

Publicitat

Inés Arrimadas ha dit que ha rebutjat de trobar-se amb el president Torra fins que no tregui el llaç groc de la façana del Palau de la Generalitat. L’argument és sorprenentment infantil. L’esperpent s’ha redoblat quan aquest matí a RNE declarava “Preocupa que en su primera declaración en señor Sánchez confundiera al señor Torra con Cataluña; debe saber que hablar con él es hablar con el separatismo”. El compte de twitter de la formació de Rivera encara ens reservava unes darreres declaracions sorpresa d'Arrimadas: “El gobierno del señor Torra está hecho a su imagen y semejanza: todos los perfiles son radicales, supremacistas y xenófobos“. Ja n'hi ha prou de difamar! Ciutadans ha acabat esborrant el missatge. Les declaracions són terribles, agradi o no, Quim Torra és el president legal de Catalunya com ella és la Cap de l’Oposició i Pedro Sánchez el nou president d’Espanya. En un moment en el que precisament es demana diàleg entre les dues parts, a Ciutadans li costa dissimular les ganes d’inflamar i deixa entreveure la seva especial frustració per no haver provocat un avançament electoral a Espanya que els desfà d’ansietat.
 

Cal aturar el discurs clarament etnicista de la líder dels taronges a Catalunya i Ciutadans en general. Efectivament, sempre assumint i rectificant també els errors propis. Tant Ciutadans com els seus derivats de SCC o d’altres ramificacions com el Grup de Periodistes Pi i Margall o el col·lectiu autoanomenat Historiadors de Catalunya que es dedica a reinterpretar des d’un punt de vista espanyolista la història de Catalunya, estan intentant gestar una espècie de blaverisme a Catalunya de caire ultra, que aconsegueixi desvirtuar la memòria i la identitat catalana creant confusió entre els seus habitants, mentre esmicolen les nostres llibertats sota el paraigua sempre còmplice de l’Estat espanyol. Només hi ha una manera efectiva de combatre’ls i guanyar-los: la República Catalana.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut