Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Els jocs de la discòrdia

|

- Publicitat -

Demà es dona el tret de sortida als Jocs del Mediterrani, que se celebren a Tarragona. Ho faran amb un any de retard, forçats per incompliments de l’Estat en les inversions previstes per l’esdeveniment. L’objectiu d’una iniciativa d’aquesta envergadura és donar a conèixer una ciutat o regió, però de moment només ha servit per fer el ridícul després d’aquest retard. La Generalitat, que també ha contribuït econòmicament als Jocs, ja ho ha posat de manifest. Ahir el seu president, Quim Torra, en la inauguració del Palau d’Esports de la ciutat, va afirmar que Madrid “no ha estat a l’alçada”. 

 
La discòrdia s’hauria d’enterrar amb l’inici de les proves esportives, però fins l’últim dia la polseguera continua. Felip VI anirà a la ciutat per la inauguració, cosa que provocarà protestes de ciutadans (que la conselleria d’Interior no té intenció d’impedir). També el president Torra ha vist aquesta com una bona ocasió perquè el monarca es disculpi per la violència policial de l’1-O i, sobretot, faci un gest després del bel•ligerant discurs del 3-O. El govern de Pedro Sánchez, però, ha fet cas omís del prec -que s’ha fet per carta- i ha respost tancant el 9 de juliol com a data de reunió entre els dos presidents. Amb aquest escenari, Torra continua dubtant sobre si anar o no a la inauguració, a falta d’un dia. Hi coincidirà amb el monarca, si hi va, en una imatge que pot arribar a ser ben tensa. 
 
I mentre esperem la decisió de Torra, avui hem tingut una nova ració de ‘justícia’ espanyola. Els integrants de ‘la Manada’ podran gaudir de llibertat havent estat condemnats a presó mentre esperen sentència ferma. Mentrestant, nou presos polítics continuen a la garjola quan encara no han estat ni processats de mamera ferma. I ja porten, alguns, vuit mesos. La indignació de molta gent arreu de l’Estat és generalitzada -esperem que també ho sigui si els líders polítics independentistes són condemnats a més de nou anys a presó -aquests són els anys que, de moment, hauran de passar entre reixes cinc individus que van tenir l’estómac de violar una noia al mig del carrer de manera conjunta i a sobre gravar-ho. 

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 
 
 
Publicitat

Opinió

Minut a Minut