Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

De garjola en garjola

|

- Publicitat -

Ja són més a prop, però paradoxalment a la vegada igual de lluny. Junqueras, Romeva, Sánchez i Cuixart, reclosos fins ara a Madrid són a Saragossa, on faran nit aquest dimarts i es dirigiran cap a Catalunya dimecres. Primer faran una parada a Brians II, i dijous es dirigiran al centre de Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada. Pel que fa a Forcadell i Bassa, sortiran directament de Madrid a Figueres dimecres, mentre que Forn, Rull i Turull també seran transferits a Catalunya els propers dies. La seva petició per ser transferits es va entregar més tard, així que la gestió en el seu cas es retardarà encara unes hores o dies més.

 
Les entitats sobiranistes ja han organitzat manifestacions a Lledoners i a Figueres aquest dimecres, per donar la benvinguda als presos. El dissabte 14 se celebrarà una marxa per demanar-ne l’alliberament, ja que les organitzacions independentistes creuen que qualsevol cosa que no sigui la llibertat és poc. És evident, perquè estan més a prop, però l’obstacle entre ells i la resta dels humans serà el mateix: un mur altíssim amb filferros per assegurar que no s’escapin.  

 
En qualsevol cas, d’un moment a l’altre els nou presos polítics passaran a custòdia de la Generalitat, qui gestiona les presons catalanes. Un fet que ja ha aprofitat el reaparegut José María Aznar per dir que els “colpistes” es dirigeixen a centres penitenciaris gestionats per una administració “colpista”. Un comentari en la línia de fa uns dies, quan va proposar il·legalitzar els partits independentistes. I si l’erigim cap d’estat espanyol plenipotenciari per un mandat de 40 anys i acabem amb tots els problemes? 
 
També avui, s’ha conegut que Ada Colau i Xavier Domènech seran els dos coordinadors generals de Catalunya en Comú. És a dir, cap canvi a l’horitzó. Els polítics que van guanyar les últimes eleccions a Barcelona i al Congrés continuen dominant amb mà de ferro la formació. Pretenen repetir els èxits a la coutat comtal de fa tres anys, i de moment l’últim baròmetre és optimista en aquest sentit. Ara bé, i si no guanyen a Barcelona? El moviment quedarà en punt mort a la ciutat, i això fàcilment es podria contagiar entre els altres municipis. Les enquestes mostren un escenari interessant, amb els comuns, ERC i Cs amb opcions. I aquí, ser primera força és determinant. Tot canviaria si l’independentisme es presentés junt. Ho tindria tot de cara per imposar-se en els comicis. Però ai làs, qui seria el cap de llista? En el supòsit que les negociacions anessin bé, s’encallarien en els noms. Com sempre.

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut