Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

No n’aprenem

|

- Publicitat -

Aquest matí-migdia Inés Arrimadas ha muntat un xou semblant al que va fer fa unes setmanes a Vic. La cap de l’oposició al Parlament s’ha passejat per Canet de Mar, una de les poblacions on va haver batusses per les creus a les platges, amb la mateixa finalitat que quan es va desplaçar amb tota la seva cohort a la capital d’Osona: provocar. S’ha vist venir d’una hora lluny: cridant “libertad!”, calamant per la “neutralidad del espacio público” tot dibuixant aquell somriure de satisfacció quan les coses li van de cara i sap que fa mal perquè aconsegueix el que vol. I els independentistes, com xaiets, han tornat a picar. En pocs minuts, el centre de la vila, que està celebrant les festes, s’ha omplert de col·lectius independentistes plens de banderes, per escridassar la líder de Ciutadans. I efectivament, Arrimadas ha fet el tuit amb el vídeo, i els mitjans han retolat “tensión en Canet” (aquesta vegada han escrit bé el nom de la localitat maresmenca).
 

No n’aprenem. Ens pensem que perquè vingui Inés Arrimadas, Garcia Albiol o qui sigui, hem de sortir amb l’estelada lligada per desfogar-nos i evitar que ‘el feixisme’ passegi gloriós pels carrer de Canet o d’on sigui. És clar, és la nostra llibertat d’expressió, la pataleta després de tot el que ens estan fent, però no ens n’adonem que precisament això és el que venen a buscar ells: que caiguem en la provocació i els deixem anar quatre insults orgullosos de ser el que som, però a la vegada enganyats. I aquí fem una seriosa crida a la reflexió: cal que siguem més intel·ligents que ells. Què en traiem d’anar a la plaça a escridassar Arrimadas, quan ve precisament a buscar això? Ignorem-la, que vingui i es passegi per on vulgui si li rota i que ella i totes les càmeres de televisió que l’acompanyen s’enduguin la sorpresa que passegen tranquil·lament i tothom els ignora. Perquè el que ara estem fent no és més que ballar la música que toquen, ni més ni menys.
 

Publicitat

A la tarda, més de 100.000 persones s’han aplegat als carrers contigus a la presó Model per reclamar la llibertat dels presos polítics, una vegada més. Fins i tot els CDR han ‘okupat’ la Model i han cridat l’atenció dels mitjans. No s’ha de deixar de fer, siguem pocs o molts. La manifestació ja feia dies que estava convocada, i tot i que ja es preveia una assistència ‘baixa’ (si la comparem amb els 11S, perquè la xifra és molt rellevant), s’ha vist esperonada per les darreres decisions del tribunal alemany pel que fa a Carles Puigdemont. L’independentisme segueix ben viu.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut