Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

A la desesperada

|

- Publicitat -

A la desesperada, el rei d’Espanya convoca una nova ronda de contactes per veure si desencalla el nou pacte de govern. Però molt segurament no serà. La situació cada vegada fa més olor a eleccions i Pedro Sánchez, tot haver intentat mantenir per primer cop a la història política espanyola una promesa (la de no pactar amb el PP en aquest cas), ha errat en la estratègia a l’hora d’arribar a un pacte amb Ciutadans, que ha comportant l’allunyament de Podemos. Si realment buscava un canvi, havia d’haver-se reunit amb els dos partits nous i mirar de buscar un acord a tres bandes, però ara tot està condicionat.
 

No es pot saber què passarà si finalment es va a eleccions, el resultat més probable és la repetició de l’escenari del 20D, i com hem dit alguna vegada caldrà veure si algun partit mou alguna fitxa diferent, com ara un canvi de lideratge. Això convindria també a un PP que cada cop està més desacreditat: ara el ministre Soria (un Aznar sense bigoti) està implicat en la trama dels papers de Panamà. Mentrestant un cada vegada més gallet Montoro segueix promocionant la política d’asfíxia d’autonomies. Avui hem vist la presidenta de les Illes Balears defensar-se de les famoses mesures coercitives que han de venir del ministeri espanyol d’Hisenda.
 

Publicitat

I a Catalunya, Carles Puigdemont ha sol·licitat finalment tenir una trobada formal amb el president en funcions d’Espanya, Mariano Rajoy. Cal abordar la relació entre Espanya i Catalunya i també la situació econòmica de la segona. Ja veurem però si la prepotència de Montoro o la desídia de Rajoy tenen els dies comptats si hi ha eleccions a Espanya que propicien un canvi e guió en aquest sentit. Mentrestant, seguim desconnectant d’ells.

Article escrit  per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut