Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Acte de força unitari dels advocats dels presos (per fi)

|

- Publicitat -

Imatge d'unitat contundent la que han donat els advocats dels presos polítics aquest divendres. Marina Roig, Andreu Van den Eynde i Jordi Pina entre d'altres han fet una roda de premsa conjunta per anunciar que tornaran a demanar l'excarceració dels seus nou clients de forma coordinada. Els motius? Principalment, el fet que Alemanya hagi tombat el delicte de rebel·lió amb Puigdemont, cosa que fa trontollar les acusacions als altres líders independentistes. El fet que ara hagi canviat la fiscal general de l'Estat i els jutges al càrrec del cas (una vegada Llarena ha tancat la instrucció) també els dóna ales.

El més important és que mostrin una unitat absoluta –tot i les diverses casuístiques dels seus clients–, que també s'han de visualitzar entre ells al judici. La resta de defenses també haurien de remar juntes, ja que l'aberració d'aquesta causa és tan gran que com més coordinació hi hagi, més opcions hi haurà de victòria. I aquí una victòria és quelcom més que una batalla judicial, sinó també política, de fons, d'ideologia, d'idees, de democràcia.

Publicitat

Tot plegat, va lligat a Alemanya. Llarena es podria estar pensant de retirar l'euroordre per Puigdemont, com ha demanat VOX, una de les acusacions. Si no ho fa, la imatge d'un expresident rebent una sentència només per malversació molt més baixa que els seus consellers pot ser la propera riota mundial. Això, a no ser que el TC alemany doni la raó a Puigdemont i el ridícul sigui encara més esperpèntic. Si hi ha retirada de l'euroordre, el líder de JxCat continuarà campant pel món – tots els camins porten… al ridícul de Llarena.

Amb aquesta incògnita com a plat fort de l'estiu, també cal veure com es resol la suspensió de diputats, motivada només perquè els sis afectats tenen una ordre de presó i estan processats per rebel·lió. Llarena ja ha enviat l'ordre a Torrent, però és clar, Puigdemont ara mateix no té el càrrec de rebel·lió, així que això no s'aguanta per enlloc. Tot és tan barroer…

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut