Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Alguna cosa s’està movent…

|

- Publicitat -

Després d’un intens dia a Brussel·les, el debat al voltant de la investidura continua igual d’encallat que sempre. Com a mínim oficialment. En un viatge d’un dia sense fer nit, una trentena de diputats de Junts per Catalunya han anat a la capital belga per reunir-se amb el president Puigdemont. I quina és la conclusió? Que es continua amb la via Sànchez. Fins i tot malgrat que Esquerra pressioni, i darrere seu tot l’unionisme alci el crit al cel per un desencallament de la situació. 

Durant una reunió que s’ha allargat unes cinc hores, el portaveu Eduard Pujol ha dit que hi ha temps i marc legal perquè Jordi Sànchez pugui ser investit president de la Generalitat. Ara esperen un recurs que s’ha presentat al Suprem, i abans d’anar al tribunal d’Estrasburg encara podrien passar pel Constitucional. Fins quan aguantaran la pressió? La candidatura de Puigdemont s’ha conjurat per no enviar el país a eleccions, sinó per formar un govern que treballi per la República. I ha aprofitat per tornar la pressió que està posant ERC i la CUP per fer-los una “crida a la responsabilitat”. 

Publicitat

Tot plegat, unes declaracions molt poc sucoses tenint en compte la logística i els recursos econòmics que suposa desplaçar una trentena llarga de persones a Bèlgica. Encara que no hagi arribat als mitjans, la trobada d’avui ha de tenir més contingut. Per força. Una crida a sometent de Puigdemont d’aquest tipus no és en va. Hauran discutit què fer quan l’opció Sànchez falli? Hauran discutit els tempos per plantejar un pla C? Hauran discutit quins gestos més fer per convèncer els anticapitalistes? Puigdemont haurà posat sobre la taula fer un pas al costat juntament amb Comín per desencallar-ho tot? Algunes fonts apunten que sí, però que els assistents a la reunió l'han frenat. 

 
Aquests misteris es podran intuir en poc temps, perquè la situació de desgovern actual no es pot allargar més. Cada vegada més sectors estan ansiosos per veure l’actual autogovern començar a caminar de nou. Massa coses estan congelades. 
 
En qualsevol cas, mentrestant la tasca del ‘govern legítim’ continua. Puigdemont viatjarà a Suïssa a partir d’aquest diumenge, on participarà en un debat sobre autodeterminació en el marc d’un festival de cinema sobre els drets humans a Ginebra. També farà una roda de premsa, i de ben segur que algun altre contacte discret mantindrà. Una d’aquestes reunions discretes podria ser amb Anna Gabriel, que ja fa un mes que és a la ciutat helvètica. Però Ginebra es presta a ser encara més ambiciós i tenir reunions amb gent encara més influent. Es tracta del lloc que allotja la seu de Nacions Unides

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí    

Publicitat

Opinió

Minut a Minut