Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Anna Gabriel obre un nou front internacional a Suïssa

|

- Publicitat -

L’exdiputada de la CUP segueix en boca de tothom. Avui era el dia clau i, com va anunciar ahir des de Ginebra, la cupaire no s’ha presentat a la citació del Tribunal Suprem espanyol. Anna Gabriel al·lega que no se li garanteix un judici just.
 

La reacció de la fiscalia ha estat demanar l’ordre de detenció en territori nacional al jutge Llarena que ja ha procedit. Com que Gabriel no es troba a l’Estat espanyol, el següent pas serà activar l’ordre de detenció internacional i, posteriorment, demanar l’extradició a Suïssa. Aquest és el pas que es preveu més difícil per a Espanya, ja que el Govern helvètic ja ha insinuat que no extradirà l’exdiputada per una raó eminentment de delicte polític. El conflicte, com anunciava ahir el Dietari del Procés, està servit a partir d’avui: Catalunya obre un nou front internacional que li pot donar rendiment a llarg termini.
 

Publicitat

Poc a poc, l’independentisme es va recomposant, i amb això torna a créixer la llavor de l’esperança amb un vernís d’optimisme avui molt moderat que ens permet agafar-nos a una dèbil branqueta i creure que això encara és possible, encara que ens hàgim d’armar de paciència i el camí pugui ser llarg i costerut. En aquest sentit, el president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat una junta de portaveus extraordinària per aquest divendres. Tenim investidura preparada, ja?
 

Avui també l’alcaldessa de Barcelona ha reiterat el seu suport perquè els presos polítics puguin abandonar aviat la presó. Colau ha manifestat aquesta voluntat després de reunir-se amb l’Associació Drets, que és la que lideren els familiars dels mateixos presos polítics, amb les dones del nostre estimat Jordi Sànchez i de Jordi Cuixart al capdavant. Colau cada vegada perd més terreny en el camp simbòlic, en veure’s aclaparada, com hem anat dient aquests dies, per l’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater. Avui encara cueja l’enfrontament de Sabater amb la ninistra Dolors Montserrat a les portes de la Clínica Guttmann a la ciutat bressol del basquetbol.
 

Sempre és molt interessant escoltar les lliçons sobre comunicació no verbal que ens dóna la professora Patrycia Centeno. Avui la sentíem explicar que Sabater ha sabut, segurament de manera involuntària, aclaparar la figura d’Ada Colau, de qui s’esperava una posició de defensa molt ferma en les seves conviccions, i al final s’ha diluït en un marasme d’indecisió i d’interès. Centeno comentava que fins i tot l’alcaldessa de Badalona havia eclipsat les primeres espases de l’independentisme, com ara Marta Rovira, Marta Pascal, Mas o Lloveras. Mentre Sabater lluïa una bufanda i un llaç groc davant la ministra de Sanitat, que llueix a tot arreu, els representants d’ERC i el PDECat van prendre dilluns i dimarts la decisió de no lluïr el llaç groc davant del Suprem i sí, en el cas de Rovira per exemple, davant de TV3 després. Això vol dir posar-se el llaç en algunes ocasions i en algunes d’altres no. Seleccionar. L’experta en la matèria considerava que això transmet a la gent una certa manca de compromís, independentment que això pogués desafavorir la seva declaració davant Llarena. Reflexionem-hi.
 

Per cert, no oblidin que divendres li toca declarar al Major Trapero. La cosa no li pinta gaire bé a priori.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut