Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Arenys també decidirà

|

- Publicitat -

Quan el moviment del 15-M es queixava de la falta de democràcia per insuficients eines de participació ciutadana, demanava més control als polítics i més poder de decisió pel poble. Molts diran que això no s'ha aconseguit, ja que potser ho veuen des del punt de vist comunista clàssic: el poble mana. Designa uns representants, però les assemblees manen.  

No obstant això, encara que molts no ho reconeguin perquè no és el format que voldrien, a Catalunya la millora democràtica és innegable des del maig de 2011 a l'agost de 2013. Això, en part, ho ha demostrat avui Arenys de Mar.  

Publicitat

El setembre de l'any passat, la mobilització més gran de la història del país va fer caure el govern, va forçar la celebració d'eleccions anticipades i va fer canviar el rumb de la política del principat. La cadena humana del proper 11 de setembre serà, amb tota seguretat, l'avantsala d'un altre sisme pels nostres representants. I què hi té a veure Arenys de Mar?

El poble del Maresme ha estat aquest matí l'escenari d'un dels rodatges que l'ANC està organitzant aquesta setmana per produir un vídeo cridant a la mobilització cap a les Terres de l'Ebre el dia 11. Ningú no ha influït en cap determinació política o ha decidit res a Arenys avui, és obvi, però és un minúscul gra de sorra cap a un objectiu comú: decidir. Qui ha dit que seria fàcil?

L'organització independentista va convocar ahir tothom qui pogués a reunir-se a l'espigó del port d'Arenys avui a quarts de set del matí -menys de 24 hores de marge, per l'urgència que requereix l'assumpte i pel temps que es necessita per demanar els permisos corresponents-. I la gent ha respòs a la demanda de 250 persones. En menys d'un dia. El vídeo es publicarà dilluns i compta amb la col·laboració clau de Lluís Danés.

Algú dubta que les Terres de l'Ebre aconseguiran la gent necessària? Una vegada la reuneixin, el poble haurà influït, el poble haurà decidit a la llarga. I la gent que s'ha hagut d'aixecar a les 5 del matí per anar a la costa d'Arenys, hi haurà contribuït. 
 

Article escrit per Guifré Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut