Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Artadi, improbable candidata

|

- Publicitat -

Elsa Artadi torna a estar en boca de tothom. Tot, perquè en una entrevista per escrit de l’ACN a Jordi Sànchez, l’exlíder de l’Assemblea diu que dona suport a Artadi tant si és candidata com si no ho és. Una afirmació que fa només perquè li han preguntat per ella i no, per exemple, per Quim Torra o qualsevol altre nom que sona a les travesses. Això, però, ha propiciat que el seu nom es torni a cotitzar molt en les travesses sobre qui serà el nou president. Esquerra ja ha dit que compra Artadi, mentre que el PDeCAT espera a la decisió final de Puigdemont sobre qui serà el nou, o nova, líder del país. La resta han evitat valorar-la, però Millo ha enumerat una sèrie de condicions del govern espanyol que la portaveu de JxCat compleix. 

 
Ara bé, sembla que el nom d’Artadi fa massa temps que circula entre els comentaris especulatius com perquè Puigdemont l’esculli a ella. És massa ‘poc recargolat’ pel procés, és massa obvi. Quantes vegades no s’ha fet l’estratègia de fer circular el nom d’un candidat de manera insistent perquè al final l’escollit sigui un altre, algú que ni apareixia a les travesses? Amb el propi Puigdemont va succeir quan tothom parlava de Neus Munté com la successora ‘in extremis’ d’Artur Mas aquell gener de 2016. Qui havia posat diners per Roger Torrent com a president del Parlament? Definitivament, cap gran opinador d’aquests tan ben informats. Ernest Maragall o fins i tot Alba Vergés havien sonat molt més.
 
Així, el més calent és a l’aigüera, i potser tot plegat es pot acabar de desencallar aquest cap de setmana. Puigdemont reunirà els seus diputats aquest dissabte a Alemanya. El motiu? És més que possible que anunciï el rumb d’aquesta legislatura: continuar insistint fins que expiri el termini amb els candidats vetats, o un de nou que reuneixi amb les condicions espanyoles? Abans, però, un últim intent, que sembla a hores d’ara decoratiu però que veurem si juga un paper més destacat del que es preveu: l’intent de reforma de la llei de presidència per habilitar investidures a distància. L’assumpte en teoria es discutirà divendres. Hi haurà alguna sorpresa, o això acabarà com la resta d’intents de legislació independentista? 

Entretant, Oriol Junqueras i Joaquim Forn han complert mig any a la presó, amb les consegüents manifestacions de record que han comportat. La gent ni els oblida ni els oblidarà, però el és trist de tot és que Junqueras i Forn han complert el seu primer mig any… Quants els li'n quedaran?

Publicitat

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí
 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut