Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Avancem pren partit per la große Koalition d’ERC

|

- Publicitat -

En aquests dies pre-nadalencs hi regna la calma tensa i la poca informació pública relativa al procés. Rere el teló s’estan realitzant contactes i reunions en secret que faran esclatar una bomba informativa segurament abans del missatge de Cap d’any del president de la Generalitat. Hi participa el Govern, ERC, la CUP, ANC i Òmnium, i es parla de pressupostos i d’eleccions plebiscitàries. Molts d’aquests contactes estan passant desapercebuts als ulls i orelles dels periodistes, que no saben quan i per on els arribarà la notícia, malgrat que tothom sap que alguna cosa passarà ben aviat.
 

De les poques coses que transcendeixen, una ha estat la notícia del dia: Joan Ignasi Elena d’Avancem, s’ha situat a l’òrbita de la gran coalició de centre-esquerra que proposa Oriol Junqueras. Recordin que el corrent Avancem es va desvincular del PSC a través de la renúncia d’Elena com a diputat del grup socialista. Darrerament Núria Ventura i Marina Geli, sense abandonar encara l’acta de diputades, ja s’han desvinculat del PSC i han acumulat forces al conglomerat de partits i corrents crítics ex-PSC anomenat MES, del qual ja en vam parlar fa uns dies.
 

Publicitat

Des de MES no entenen perquè Avancem, com seria lògic, no s’adhereix a aquesta espècie de nova Unió Socialista de Catalunya. Però el gest d’Elena ha canviat la direcció de la pregunta. Per què MES no s’integra en la coalició que està impulsant Junqueras? Tots aquestes ex-repúbliques socialistes sortides de la diàspora del PSC, per patums que acumulin, no són capaces per si soles de treure cap representació; és per això que el que no s’entendrà és que MES no faci l’acostament natural i lògic que ha fet Elena, de forma intel·ligent, a Esquerra Republicana.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut