Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Borrell, el militant més fidel de Cs

|

- Publicitat -

Dia crispat al Parlament. Ciutadans ha tornat a fer el que més li agrada i ha intentat tornar a convertir la cambra catalana en un pati d'escola. Unes hores abans de la (inútil, simbòlica) moció per confirmar el camí cap a la independència impulsada per la CUP i aprovada amb els vots de JxCat i ERC, el principal partit unionista ha intentat aturar el debat. De nou, han fet gala de ser especialistes en frenar la democràcia, fins i tot a un hemicicle.

El vicepresident de la cambra, José María Espejo-Saavedra, ha demanat que la mesa reconsiderés la tramitació de la moció. Després d'una picabaralla el president Torrent ha recordat que era ell qui ordena el debat, cosa que el diputat de Cs ha replicat: “Si ho fa bé”. Un comentari que ha fet la segona autoritat del país respondre amb un silenci d'uns segons per acabar acusant-lo d'”irrespectuós” sense perdre la calma.

Publicitat

La líder de Cs, Inés Arrimadas, també ha emprat el seu to habitual incendiari per dir a Torra que ahir va visitar els presos com si fos “el president d'un CDR” i li ha recordat que la Generalitat controla les presons, com si això ho arreglés tot. Torra li ha rebatut que amb tot, estan regides per la legislació espanyola.

Així, Ciutadans continua amb l'actitud que li ha fet ser algú en política espanyola: atiar l'odi contra l'independentisme. No es descarta que fins i tot enviïn la moció de la CUP al TC. Com a mínim, el PSC és una mica menys indigne i ha presentat una moció pel diàleg –igual d'inútil que la de la CUP, però que ha aglutinat també JxCat, ERC i els comuns–.

Veurem Pedro Sánchez quin camí tria a partir del 9 de juliol, o bé el del No, o bé el del No amb l'afegitó d'atiar l'odi. La primera opció és la del PSC, mentre que la segona és la de Cs, PP i… Josep Borrell, un dels seus ministres. El titular d'Exteriors creu que els mitjans públics catalans tenen un “clar biaix independentista” i que així, “és difícil que l'opinió pública canviï”. També ha mostrat interès a controlar i supervisar de prop les delegacions a l'exterior. Borrell és el talp de l'espanyolisme més ranci al govern suposadament modern de Pedro Sánchez.  

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut