Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Bufetades que van i vénen contra Llarena

|

- Publicitat -
El govern espanyol portarà demà al TC la llei de la presidència esmenada per habilitar una investidura de Puigdemont. És un pas tan indesitjat com esperat, i que com a mínim servirà per acabar d’aïllar la ‘x’ i arribar al cap del carrer després de quatre mesos i mig: Junts per Catalunya ha de designar un successor de Carles Puigdemont de manera imminent. El propi president serà qui faci la tria, però no es pot endarrerir més. Comentaven que potser primer posarien sobre la taula el nom de Jordi Sànchez, però no sabem si la paciència de la classe política i dels catalans aguantarà més. Abans de dilluns vinent podria haver-hi investidura, que fins i tot podria caure aquest cap de setmana mateix. 

 
Un dels motius per la sobtada pressa és que el dia 16 podrien haver canvis en la situació processal de Toni Comín, que afronta una possible extradició. Si se li aixeca la prohibició de sortir de Bèlgica (avui el seu advocat belga ha afirmat que hi ha opcions clares que el magistrat rebutgi la demanda espanyola per evitar un abús de les euroordres), el seu vot delegat podria estar menys justificat i la majoria de JxCat i ERC podria anar-se’n en orris. 
 
Però és que la situació de Puigdemont també podria canviar en positiu aviat. El Tribunal Superior de Schleswig-Holstein ha rebut un informe de Llarena on es conclou que no es tenen proves clares de la malversació i que encara s’està esperant un informe de Montoro per acreditar l’acusació. Encara més dubtes per uns magistrats alemanys que deuen estar arrufant el nas i molt amb aquest cas. És molt evident que l’empenta que les autoritats espanyoles posen en les extradicions dels polítics independentistes estan fora de tot allò normal. 

 
Tothom sap que aquest cas és polític. I això mateix li ha dit Mireia Boya a la cara al jutge Llarena en una vista per recollir l’acta de processament. “La sentència ja està escrita, el judici de debò serà davant d’instàncies internacionals”. Pam. També li ha dit que és contradictori processar Forcadell per rebel•lió només per admetre a tràmit certs debats al Parlament quan ella, una de les presidentes de grup parlamentari que els va impulsar des de la CUP, només rep els càrrecs de desobediència. El jutge, amb tota la fatxenderia i prepotència del món, li ha respost si volia ser processada per rebel•lió en lloc de desobediència només. Com si estigués per sobre del bé i el mal, com si fos un semi-Déu. Així són les altes instàncies judicials espanyoles.  

Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut