Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Cal blindar la convocatòria

|

- Publicitat -

Per sobre -o abans-, de la decisió de posar les urnes el 9 de novembre, o de barallar-nos per quin podria ser el pla B; hi ha el decret de convocatòria de la consulta. És de vital importància que el president Mas arribi a signar el decret mitjançant el qual queda oficialment convocada la consulta per la independència sota l’empara de la Llei de Consultes.
 

Ahir, la retornada de les vacances vicepresidenta del govern espanyol, Sáenz de Santamaria, va donar més detalls de l’estratègia que seguirà l’Estat espanyol per impedir que el poble de Catalunya pugui realitzar una consulta del tot democràtica per decidir el seu futur. Espanya està cercant el forat que queda entre el moment en què el Parlament de Catalunya aprova la Llei de Consultes i aquesta apareix al DOGC –moment en el qual entra en vigor-, i el moment en el qual el president Mas signa el decret de convocatòria de la consulta.
 

Publicitat

Just en l’espai de temps en el qual la Llei de Consultes apareix publicada al DOGC i Mas signa el decret –inicialment es creia que Mas deixaria passar tot un cap de setmana-, Espanya pretén impugnar la Llei per tal de que el president català ja no pugui signar el decret de convocatòria. És important no deixar passar per alt aquest detall i més quan la Moncloa ja ha anunciat les seves intencions. Ja hem vist com aquests darrers dies CiU s’ha tornat a submergir en la discòrdia interna de declaracions i contradeclaracions que fan les delícies a Madrid.
 

Si anem pas per pas, fase per fase com va dir el propi president de la Generalitat, abans de parlar de plans B i de posar o no les urnes al carrer, cal que cremem primer l’etapa de la convocatòria de la consulta, que tothom donava per feta. El president Mas ha de poder signar com a mínim el decret de convocatòria de la consulta en el moment en el qual la Llei de Consultes sigui plenament legítima, i així ho puguem esbombar arreu del món. Sinó, segurament patirem complicacions.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari 2014

Publicitat

Opinió

Minut a Minut