Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Catalunya encallada

|

- Publicitat -

El Principat segueix encallat en cercar la solució a l’atzucac de la composició de la nova Mesa del Parlament i el nou Govern. Com saben, la màxima dificultat, a hores d’ara, és la situació dels empresonats i dels exiliats, ja que la majoria independentista existeix, però no pot sumar si l’Estat no afluixa. I tot apunta a què l’Estat no afluixarà. Junqueras ha de declarar una altra vegada el dia 4, però la voluntat del Suprem és que segueixi a dins. ERC ha estat notificada i, com sempre, qui surt perdent és novament la separació de poders. Molt probablement, l’Estat busca evitar una eventual investidura de Junqueras. L'ignomínia i la crueltat amb la que ha actuat, actua i seguirà actuant Espanya fins que no marxem, és esfereïdora. Pel que fa a la resta d’empresonats, la seva sort pinta una mica millor, i hi ha l’esperança que la setmana propera surtin del fosc forat. Permeti'ns que, pel que fa al nostre estimat prologuista, Jordi Sànchez, posem especial èmfasi al desig de la seva llibertat immediata.
 

Mentrestant, ja coneixen quina és la situació dels exiliats. La discussió, sense gaire intensitat, cosa que devem apreciar, segueix en aquest estira-i-arronsa teatralitzant sobre el com pensen fer venir a Carles Puigdemont JxC i ERC. ERC mostra compromís amb el president i pressiona, i Junts per Catalunya opta per guardar silenci. La CUP demana un pla d’acció, però les formacions que integren la força anticapitalista admeten que no hi ha la força suficient per implementar la República, la qual cosa és una primera advertència d’alguna reacció final que ara mateix restaria fora del guió.
 

Publicitat

La resta de partits, inclòs Ciutadans que sembla haver fet créixer les expectatives a Espanya, no han entrat gaire millor al nou any: molta frustració en la formació taronja, continuïtat en el PP, desolació absoluta en un PSC sense identitat que malda per intentar evitar seguir fent el mateix discurs del PP i uns comuns absolutament desapareguts del paisatge. Els socialistes segueixen erràtics, deixant al retirat Borrell campant lliurement com un armadillo deixant anar exabruptes. El ministre Zoido ha dit que donarà explicacions sobre l’operatiu policial de l’1O al Senat el 18 de gener, mentre els seus sicaris mediàtics segueixen carregant contra el president legítim, senyal que Puigdemont està fent molt bona feina des de l’exterior.

Article escrit per Oriol Jordan
Pots consultar tot el Dietari des de l'inici al 
bloc Oriols
Segueix-nos i digues la teva també al Facebook del Dietari del Procés
Tota la informació sobre el llibre del Dietari del Procés, 'Zugzwang', la trobaràs 
aquí

Publicitat

Opinió

Minut a Minut